Kohti kautta: Dicken

Dicken on viime kaudet hallinnut naisten SM-sarjaa ja vei mestaruuden myös viime keväänä, joskin HIFK antoi todella tiukan haasteen. Nyt Dicken on uuden tilanteen edessä.

Pelaajapuolelle Dicken on kesän siirtomarkkinoilla ollut menettävänä osapuolena useamman kokeneen pelaajan ripustettua pelikengät naulaan viime kauden jälkeen, eikä välttämättä lähde kauteen suurimpana ennakkosuosikkina. Päävalmentaja Thomas Hivert näkee tilanteen kuitenkin tästä huolimatta hyvänä.

– Ensinnäkin, emme ostaneet yhtäkään pelaajaa, vaan otimme junioreista. Meillä on hyvä tilanne. Jokaiselle pelipaikalle löytyy kokeneempi ja nuorempi pelaaja maalivahtia lukuun ottamatta, se on meillä melko nuorta osastoa.

– Meillä on paljon hyviä nuoria pelaajia, jotka ottavat lähteneiden pelipaikat. Monta kokenutta pelaajaa lähti, mutta muistetaan, että myös monta kokenutta pelaajaa jäi seuraan. Tämä on meidän vahvuutemme, Hivert painottaa.

Tavallaan Dickenillä on toki yksi vahvistuskin, sillä kokenut viivapelaaja Catarina Nyberg palaa kentille kahden vuoden tauon jälkeen.

HIFK on ollut tavallaan Dickenin päävastustaja viimeisten vuosien aikana. Nyt Hivert odottaa haastetta myös muilta joukkueilta ja sysää paineet suosiolla paikalliskilpailijalle.

– Tänä vuonna jokainen joukkue on meidän päävastustajamme. Jokainen peli tulee olemaan iso taistelu. Isoin mestarisuosikki kauteen on toki HIFK, mutta heillä on myös kaikki paineet.

– Meillä ei ole mitään paineita. Ensimmäistä kertaa tällä joukkueella minulla ei ole paineita. Haluamme vain pitää hauskaa ja voittaa otteluita.

Suoraa tavoitetta kaudelle Hivert ei halua nimetä, mutta uskoo vakaasti että Dickenillä on sanansa sanottavana keväällä, kun aletaan pelata mitaleista ja mestaruudesta.

– Puhutaan mitaleista vasta semifinaalien aikaan. Meillä on nuori joukkue, joka antaa meille mahdollisuuden muuttaa joukkueen pelitapaa koska meillä on enemmän kokoa ja nopeutta. Saatoimme menettää vahvuutta, mutta saimme kokoa ja nopeutta lisää.

– Meillä on nyt mahdollisuus pelata täysin erilaista puolustuspeliä. Tätä mahdollisuutta meillä ei ollut vielä viime kaudella, joten tämä on iso vahvuus. Meillä on myös enemmän laukojia kuin viime kaudella. Mielestäni meillä on lahjakkain joukkue koko sarjassa.

Dicken
Kaudella 2017-18:
Runkosarjan 1., ylemmän jatkosarjan 2., voitti välierissä BK-46:n 3-0, voitti finaaleissa HIFK:n 3-2.

Uudet pelaajat:

Lähteneet pelaajat:
– Carolina Böckelman (GrIFK)
– Annika Näräkkä (Tyresö Handboll, Ruotsi)
– Sonja Koskinen (lopettanut)
– Pia-Stina Pitkäjärvi (lopettanut)
– Martina Genberg (lopettanut)
– Annika Ahlroth (lopettanut)
– Kiira Kankainen (lopettanut)
– Betina Lillqvist (lopettanut)

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!