Kohti kautta: KyIF

KyIF:n kausi päättyi viime kaudella puolivälieriin. Uuteen kauteen Kirkkonummella on valmistauduttu hankkimalla tukku vahvistuksia.

Viime kauden sijoitus KyIF:lla oli lopulta kuudes. Joukkue oli viides runkosarjan jälkeen, mutta kevät sujui hiukan nihkeämmin.

– Kauden aikana tuli pari loukkaantumista, jotka sitten johtivat siihen, että jouduimme kuormittamaan avainpelaajiamme vähän liikaa. Vielä viime vuonna rahkeet eivät riittäneet aivan loppuun asti, päävalmentaja Tomas Mecklin miettii.

KyIF on ollut aktiivisena siirtomarkkinoilla ja pyrkinyt rakentamaan iskukykyisemmän joukkueen. Kuusi uutta pelaajaa on tullut ja vain yksi on lähtenyt joukkueesta.

– Toivon mukaan tämä vaikuttaa positiivisesti. Meillä on mielenkiintoinen ryhmä kasassa taas ja täysin uusi joukkue. Haasteena on löytää se oma peli ja hyvin on lähtenytkin liikkeelle.

Mecklin lupaa myös pelillisiä muutoksia alkavalle kaudelle ja vihjaa KyIF:n saattavan vetää takataskusta jonkun yllätyskortinkin.

– Me pyrimme myös tällä kaudella pelillisesti tuomaan mukaan jotain uutta. Esimerkiksi viime vuonna lähdettiin pelaamaan heti alkukaudella 3-3 puolustuksella. Olimme ainoa joukkue, joka sitä teki. Ensimmäisillä kerroilla siitä oli tosi paljon hyötyä.

– Tällä kaudella sitten jotain yhtä uutta, Mecklin heittää.

KyIF
Kaudella 2017-18:
Runkosarjan 5., alemman jatkosarjan 2., hävisi puolivälierissä GrIFK:lle 1-2.

Uudet pelaajat:
+ Adriana Jakimova (Atlas)
+ Mariela Lönnqvist (Atlas)
+ Daniela Lindgård (Akilles)
+ Aino Pietiläinen (SIF)
+ Fanny Axberg (SIF)
+ Janna Karlsson (KyIF)

Lähteneet pelaajat:
– Isabella Paganus (Uppsala HK, Ruotsi)

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!