Kohti kautta: HIFK

Viime keväänä niukasti hopealle jäänyt HIFK lähtee alkavaan kauteen haastamaan toden teolla neljä edellistä mestaruutta voittanutta Dickeniä.

HIFK:n joukkue ei ole muuttunut paljoa viime kaudesta yhtä tärkeää lähtijää, Johanna Hilliä, lukuun ottamatta. Päävalmentaja Rostislav Grnishinin mukaan tämä on ehdottomasti vahvuus alkavaa kautta ajatellen.

– On todella hyvä asia, että joukkueemme pysyi melkein samana viime kaudesta. Hilli on todella hyvä pelaaja, mutta niin on Ida Väyrynenkin, joka tuli takaisin joukkueeseen. Voin sanoa, että meillä on vahvempi puolustus kuin viime kaudella Idan ansiosta, mutta hyökkäyksestä en osaa vielä sanoa.

– Sen näemme sitten, kun kausi alkaa. Mutta on ehdottomasti hyvä, että joukkue on pysynyt samana. Silloin on helpompi tehdä töitä pelaajien kanssa, Grinishin painottaa.

Hallitsevassa mestarissa Dickenissä on tapahtunut paljon muutoksia viime kaudesta. Grinishin näkeekin, että Dicken ei välttämättä ole se joukkue, joka tällä kaudella pitää kukistaa mestaruuteen yltääkseen.

– Tämä kausi tulee olemaan kovatasoisempi ja tasaisempi kuin aikaisemmat. Viime kaudella pahin haastajamme oli Dicken.

Grinishinin mukaan kaudelle on selkeät tavoitteet pelillisesti ja totta kai myös tuloksellisesti, vaikka hän ei suoraan mestaruutta mainitsekaan.

– Yritämme pelata erilaisilla systeemeillä hyökkäyksessä ja puolustuksessa. Onneksi meillä on nyt vähintään kaksi pelaajaa kaikille pelipaikoille joukkueessamme, joten voimme hallita tilanteita paremmin, Grinishin kuvaa.

– Jatkamme samaa kuin viime kaudella. Välillä peli on avoimempaa, välillä puolustamme tiukemmin.

HIFK
Kaudella 2017-18:
Rukosarjan 2., ylemmän jatkosarjan 1., voitti välierissä GrIFK:n 3-0, hävisi finaaleissa Dickenille 2-3.

Uudet pelaajat:
+ Ida Väyrynen (AIK, Ruotsi)
+ Tia Lehtinen (Atlas)

Lähteneet pelaajat:
– Johanna Hilli (Kristianstad HK, Ruotsi)
– Emma Wickström (GrIFK)
– Onay Sari

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk