GrIFK:lle tärkeä voitto KyIF:stä

GrIFK otti ison askeleen kohti neljän joukkoa, kun se piti pintansa kotikentällään KyIF:iä vastaan ottaen 27-26 (15-9)-voiton.

Ottelu alkoi tasaisesti ja KyIF pysyi ensimmäisen kympin mukana käväisten hetkellisesti myös johdossa, mutta sitten GrIFK:n 7-0-jakso reiluun kymmeneen minuuttiin pudotti KyIF:n kelkasta. Repäisyllä Grani pääsi kuuden maalin johtoon, joka oli erona myös tauolle lähtiessä.

Toiselle puoliajalle KyIF tuli vahvasti ja sai kurottua eron kolmeen. Juuri kun vierailijoiden pelissä oli toivonkipinää, GrIFK sai jälleen vahvan jakson nostaen eron parhaimmillaan jo yhdeksään maaliin. Siinä vaiheessa ottelu näytti jo ratkenneen, mutta KyIF esitti huikean loppukirin jättäen GrIFK maaleitta viimeisen yhdeksän minuutin ajan ja nousten itse samalla maalin päähän reilu minuutti ennen loppua. KyIF sai vielä mahdollisuuden tulla tasoihin, mutta Cara Feodoroff torjui Jessi Laasion tasoitusyrityksen puoli minuuttia ennen loppua ja näin GrIFK pääsi juhlimaan tärkeitä pisteitä.

GrIFK:n päävalmentaja Sam Kihlstedt helpottui voitosta.

– Tärkeät kaksi pistettä. Pelistä tuli turhan tiukka, ja laitettiin itsemme turhaan vaikeaan tilanteeseen.

Kokonaisuudessaan peliesitys miellytti KyIF-luotsi Tomas Meckliniä, vaikka kiri jäi hieman vajaaksi.

– Sitten kun aloitimme pelaamiseen, pelattiin hyvin. Harmi, että se oli vasta viimeisellä 10 minuutilla. Puolustus oli ihan hyvä läpi koko pelin. Rakennettiin hyviä paikkoja, mutta hukattiin liikaa palloja. Ihan hyvä peli loppujen lopuksi ja kiva, että ensimmäistä SM-peliä pelaava Nea Nousiainen teki kaksi maalia!

GrIFK:n Carolina Rehnberg manaili lopun peliä, mutta muistutti pisteiden olleen tärkeimmät.

– Ajoittain tosi hyvää peliä, mutta lopetimme pelaamisen viimeisillä minuuteilla. Teimme tyhmiä virheitä ja KyIF pääsi tekemään nopeita maaleja. Onneksi saimme 2 pistettä!

GrIFK-KyIF 27-26 (15-9)

Maalintekijät
GrIFK: Carolina Rehnberg 5, Sandra Laitinen 5, Linnea Harms 4, Carolina Böckelman 3, Greta Wirén 2, Emma Wickström 2, Alexandra Karsten 2, Corinna Jensen 2, Matilda Ohvo 1, Irina Jolkkonen 1

KyIF: Jessi Laasio 7, Aino Pietiläinen 4, Liisa Holopainen 4, Johanna Degerth 3, Nea Nousiainen 2, Daniela Lindgård 2, Fanny Axberg 2, Adriana Jakimova 1, Felicia Grönholm 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Carolina Rehnberg GrIFK 3
Jessi Laasio KyIF 2
Linnea Harms GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Corinna Jensen 2 x 2 min
KyIF: Adriana Jakimova 1 x 2 min, Felicia Grönholm 1 x 2 min

Erotuomarit: Jan Helander – Christian Westerlund

Yleisöä: 277

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk