KyIF nappasi avausvoittonsa

KyIF pääsi juhlistamaan kauden avausvoittoaan, kun se kaatoi vieraskentällä SIF:n 27-25 (12-12).

Ottelun alku oli molemmilta joukkueilta varsin hermostunutta peliä. SIF sai heti ensiminuuteille pari onnistumista, mutta sen jälkeen oli edessä pitkä kuiva vaihe. Jessi Laasio avasi KyIF:n maalihanat vasta yhdeksännellä minuutilla kaventaen tilanteeksi 2-1. Sen jälkeen molemilla joukkueilla maalihanat aukesivat hieman enemmän ja SIF oli viimeiselle kympille saakka hieman edellä johtaen parhaimmillaan kolmella maalilla. KyIF:lle osui kuitenkin vahva vaihe ja joukkue käväisi jo parin maalin johdossa, mutta tauolle mentiin tasatilanteessa.

Toinen puoliaika oli hyvin tasainen eikä ero käynyt kahta maalia suurempana missään vaiheessa. Johtoasema vaihtui tiuhaan ja useasti tällä kaudella loppuhetkillä hyytynyt KyIF iski vielä yhden pykälän silmään viimeisellä kympillä ja pystyi nappaamaan kauden avausvoittonsa.

SIF:n päävalmentaja Taavi Tibar myönsi KyIF:n paremmuuden.

– Materiaali ei tänään riittänyt ja ratkaisuhetkillä pelaajat eivät onnistuneet. Heittoprosenttia voisi parantaa. KyiF oli tänään parempi.

KyIF:n luotsi Tomas Mecklin oli luonnollisesti innoissaan voitosta.

– Vähän oli hermostunutta alussa, mutta varsinkin toisessa erässä pää pysyi hyvin kylmänä. Onnistuimme viemään eteenpäin sitä mitä on harjoiteltu ja puolustukseen saatiin tsemppausta mukaan.

SM-sarjan maalipörssin kärkinimi Jessi Laasio oli jälleen heittokäsi kuumana tykittäen 11 maalia.

– Tänään meiltä onnistui uudet ajot tosi hyvin. Koko joukkueen voimin tehtiin duunia. Kaikki teki 100%, sillä tämä voitettiin, iloitsi Laasio.

SIF-KyIF 25-27 (12-12)

Maalintekijät
SIF: Valeriya Kirillova 9, Madeleine Lindholm 5, Matilda Sjöstedt 4, Sara Falck 3, Anna Nylund 2, Oona Reinikainen 1, Saara Lehtola 1

KyIF: Jessi Laasio 11, Emmi Paajanen 3, Liisa Holopainen 3, Aino Pietiläinen 2, Adriana Jakimova 2, Johanna Degerth 2, Aini Salminen 1, Miisa Palkoranta 1, Daniela Lindgård 1, Felicia Grönholm 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Jessi Laasio KyIF 3
Liisa Holopainen KyIF 2
Valeriya Kirillova SIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: –
KyIF: Adriana Jakimova 2 x 2 min

Erotuomarit: Jan Helander – Christian Westerlund

Yleisöä: 186

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk