HIFK piti SIF:n kurissa ja eteni finaaliin

Selkä seinää vasten pelannut SIF pisti HIFK:n tiukoille kolmannessa välierässä, mutta HIFK selvitti tiensä finaaliin 23-14 (11-9)-voitolla.

HIFK piti ensimmäistä puoliaikaa hallussaan ja näytti jo karkaavan, kun Kathlen Ax heitti seitsemästä metristä sen neljän maalin johtoon kahdeksan minuuttia ennen taukoa. Sen jälkeen SIF ryhdistäytyi ja piti HIFK:n maaleitta viimeiselle minuutille saakka ja nousi rinnalle. HIFK pääsi kuitenkin kahden maalin johdossa toiselle puoliajalle.

Ottelun ratkaisu nähtiin toisen puoliajan alussa. HIFK pystyi pitämään SIF:n maaleitta ensimmäiset 12 minuuttia ja karkasi siinä samalla kuuden maalin johtoon. SIF nousi vielä neljän maalin päähän, mutta HIFK pystyi pitämään pintansa loppuun saakka ja nappasi näin finaalipaikan suoraan kolmessa ottelussa.

HIFK:n Rostislav Grinishin oli erityisen tyytyväinen puolustuspelaamiseen.

– Tämän päivän teema oli puolustus ja mielestäni onnistuimme siinä todella hyvin. Varsinkin toisella puoliajalla peli toimi erinomaisesti ja tästä on hyvä aloittaa valmistautuminen finaaleihin.

SIF:n päävalmentaja Taavi Tibar myönsi HIFK:n paremmuuden.

– HIFK oli selvästi parempi joukkue tässä välieräsarjassa. Tänään meillä oli 20 minuuttia hyvää peliä, mutta rutiinia ei riittänyt voittoon.

HIFK:n maalilla erinomaisen pelin torjunut Roosa Niemi oli iloinen toisen puoliajan tason nostoon.

– Ensimmäinen puoliaika ei mennyt ihan nappiin, mutta parannettiin peliä toisella erinomaisesti ja sillä pelillä on hyvä lähteä finaaleja kohti. SIF antoi kunnon vastuksen niin tässä kuin muissakin tämän välierän peleissä.

HIFK-SIF 23-14 (11-9)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
HIFK: Linda Cainberg 6, Kathlen Ax 5 (3), Ella Holopainen 4, Anna Vinogradova 3, Anni Kaikko 2, Annamari Jääskeläinen 1, Inka Jäntti 1, Petra Gostowski 1

SIF: Anna Westerlund 4 (1), Linda Arifullen 4, Madeleine Lindholm 3, Saara Lehtola 2, Janica Tallqvist 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Roosa Niemi HIFK 3
Linda Cainberg HIFK 2
Roosa Penttinen SIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Annamari Jääskeläinen 1 x 2 min, Kathlen Ax 1 x 2 min
SIF: Maria Barck 1 x 2 min, Matilda Sjöstedt 1 x 2 min

Erotuomarit: Christian Westerlund – Jan Helander

Yleisöä: 171

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk