HIFK uusi cup-mestaruutensa

HIFK otti toisen peräkkäisen cup-voittonsa, kun se voitti finaalissa Dickenin 26-19 (11-10).

Joukkueet kohtasivat finaalissa myös viime kaudella, mutta tuolloin Dicken oli ennakkosuosikkina ja HIFK altavastaajana. Täksi kaudeksi asetelmat olivat kääntyneet ja HIFK pystyi pitämään pintansa ennakkosuosikkina.

Dicken pysyi hyvin mukana ensimmäisen puoliajan, kun eroa tauolla oli vain maalin verran. Toisella puoliajalla HIFK puolustus tiivistyi ja se sai pidettyä Dickenin hyökkäyskaluston aisoissa. Samanaikaisesti HIFK onnistui hyökkäyspäässä leveällä rintamalla ja pääsi juhlimaan pokaalin kunniaksi.

HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishin piti ottelua hyvänä ja viihdyttävänä.

– Tämä oli varmasti hyvä peli katsojille. Paineet olivat kovat ja alussa teimmekin paljon helppoja virheitä. Tauolla kuitenkin puhuttiin ja peli parani varsinkin puolustuksen osalta. Aloimme pelata omilla vahvuuksillamme loppua kohti. Kaikki kunnia kuitenkin Dickenille, he eivät tehneet tästä helppoa meille, Grinishin kommentoi ottelua.

Dickenin päävalmentaja Thomas Hivert jakoi tunnustusta omilleen.

– Hyvä taistelu nuorelta joukkueeltamme tänään. Liiat helpot virheet ja hermojen menetys väärässä kohdassa johtivat tappioon tänään, Hivert analysoi.

Finaalin parhaana pelaajana palkittiin HIFK:n maalivahti Roosa Niemi.

HIFK – Dicken 26 – 19 (11 – 10)

Maalintekijät
HIFK: Linda Cainberg 8, Inka Jäntti 6, Kathlen Ax 4, Anna Vinogradova 3, Ella Holopainen 3, Ida Väyrynen 2

Dicken: Anna Lindholm 5, Matilda Peitsaro 4, Catarina Nyberg 4, Karolina Nylund 2, Anna Lindahl 2, Tove Salokivi 1, Malena Heikkinen 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Anna Vinogradova 2 x 2 min, Ella Holopainen 1 x 2 min
Dicken: Anna Lindholm 1 x 2 min

Erotuomarit: Miro Korja – Christopher Metsämäki

Yleisöä: 211

 

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk