HIFK ja Dicken taistelevat cupin mestaruudesta lauantaina

Naisten Suomen Cupin mestaruus 2018 ratkaistaan lauantaina 3.11., kun finaalissa Helsingin Urheilutalolla kohtaavat HIFK ja Dicken.

Finaali on uusinta viime kaudelta, jolloin HIFK vei cupin nimiinsä voitettuaan finaalin maalein 28-25. Joukkueitten voimasuhteissa on sitten viime kauden tapahtunut melkoisesti muutoksia, mutta syksyn ensimmäinen kohtaaminen SM-sarjassa päättyi tasan samoin lukemin HIFK:n eduksi.

HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishin ei kuitenkaan menneille juuri painoa pistä.

– En usko että tuolla kauden ensimmäisellä kohtaamisella on mitään merkitystä cupin finaalia ajatellen, Grinishin sanoo.

Dicken-luotsi Thomas Hivert sen sijaan ammentaa uskoa syyskuun lopun kohtaamisesta.

– Se osoitti nuorelle joukkueellemme, että meillä on hyvä mahdollisuus kaataa HIFK, vaikka olemme haastajina tällä kaudella. Se ottelu oli kauden alussa, olemme oppineet pienistä virheistämme ja olemme paljon vahvempia lauantaina, Hivert vakuuttaa.

Kumpikaan päävalmentaja ei lähde kovin tarkkaan ennakoimaan finaalin luonnetta.

– Vaikea sanoa. En pidä Urheilutalon pienestä kentästä, sillä käsipalloa ei voi pelata samalla tavalla kuin täysimittaisella kentällä. Voin kuitenkin vakuuttaa, että joukkueemme lähtee pitämään hauskaa kentälle ja taistelemaan kauden ensimmäisestä pokaalista, Hivert sanoo.

– Emme tietenkään odota mitään helppoa ottelua. Uskon että pelistä tulee katsojille mielenkiintoinen, Grinishin puolestaan ennakoi.

Grinishinin mukaan HIFK:n aseet cupin voittamiseksi löytyvät pitkälti perustyökalupakista.

– Odotan joukkueeltani hyvää työntekoa puolustuksessa ja organisoitua hyökkäyspelaamista.

Hivert puolestaan uskoo Dickenin vahvimman valtin olevan laajassa materiaalissa ja sen kierrättämisessä.

– Vaihtopenkki on paras aseemme. Olemme ainoa joukkue, joka pystyy kierrättämään paljon pelaajia ilman sen näkymistä tasossa kentällä. Kaikki pöytäkirjassa lauantaina olevat pelaajat voivat myös todella pelata.

Yksi pelaaja Dickeniltä pöytäkirjasta kuitenkin puuttuu varmuudella. Jessica Gammals ei ole pelikunnossa.

– Kaikki muut ovat valmiita ja kunnossa taistelemaan, Hivert kertoo.

HIFK:lla kysymysmerkkejä on sen sijaan hiukan enemmänkin.

– Valitettavasti loukkaantumisia on. Sara Jäntti loukkaantui edellisessä ottelussa, eikä pysty pelaamaan finaalissa. Muutama pelaaja on ollut myös kipeänä ja he eivät ole ehkä parhaassa vireessään, mutta pystyvät pelaamaan, Grinishin valottaa.

Suomen Cupin finaali Helsingin Urheilutalolla alkaa lauantaina 3.11. kello 13.00. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä myös HBL.fi-palvelun kautta.

Todellisen käsipalloiltapäivän itselleen voi rakentaa seuraamalla ensin naisten Suomen Cupin huipennusta ja jatkamalla matkaa Vantaan Energia Areenalle, jossa Cocks kohtaa kello 16.00 Mestarien liigan ottelussa norjalaisen Elverum Handbollin.

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk