Kohti kautta: HIFK

Pitkästä aikaa hallitsevana mestarina kauteen lähtevä HIFK on joutunut kesän aikana painiskelemaan loukkaantumishuolien kanssa. Tähtirinnat lähtevät kauteen kuitenkin suurimpana ennakkosuosikkina.

HIFK sai kovan paluumuuttajan, kun Johanna Hilli palaa vuoden Ruotsissa Kristianstadissa vietetyn kauden jälkeen takaisin punapaitaan.

– Johanna ei ole uusi pelaaja minulle. Tunnen hänet jo ensimmäiseltä kaudelta ja olemme löytäneet yhteisen sävelen. Hän varmasti auttaa meitä. Hän on kokenut pelaaja ja olemme tehneet töitä saadaksemme hyödynnettyä sen, kolmatta kauttaan HIFK:n peräsimessä aloittava Rotislav Grinishin toteaa.

HIFK-legenda Linda Cainberg missasi ison osan viime kaudesta, mutta oli yksi ratkaisevista tekijöistä HIFK:n viime kauden mestaruudessa. Cainbergin roolin suuruus tällä kaudella on vielä epävarmaa kuten myös seuraan kesällä siirtyneen Adriana Jakimovan. Inka Jäntti on myös kärsinyt loukkaantumisista.

– Viime kaudella oli kolme isoa kysymystä Lindasta, Sarasta (Jäntti) ja Inkasta (Jäntti). He kaikki loukkaantuivat viime kaudella. Linda ja Inka ovat kysymysmerkkejä. He kuntoutuvat ja sen jälkeen olemme avoimia paluulle.

– Linda on hyvin tärkeä pelaaja, mutta nyt hän tarvitsee aikaa. En tiedä kuinka paljon, mutta toivon mukaan pian. Se on hänen päätöksensä, milloin hän palaa joukkueeseen, Grinishin valottaa.

Jakimovin pelaaminen on myös ison kysymysmerkin alla.

– Se on haastavaa. En usko, mutta katsotaan, Grinishin tyytyy toteamaan.

HIFK pelasi ennen kautta EHF Cupin pelejä hollantilaista Quintusta vastaan. HIFK nappasi kotikentällään historiansa ensimmäisen voittonsa eurokentillä toisessa osaottelussa numeroin 19-17, mutta Quintus oli aiemmin voittanut kotikentällään 28-19 ja eteni jatkoon. Europelit toivat kuitenkin oppia tulevaa sarjakautta ajatellen

– Sieltä löytyy, kuten yleensä, pari juttua. Ensinnäkin se oli aika iso pettymys. Olin aika varma, että pystymme taistelemaan voitosta, mutta se ei valitettavasti toteutunut ja hävisimme. Voitimme kuitenkin toisen pelin ja näytimme tasomme. Se oli aika hyvä osoitus.

Mestaruuskauden jälkeen HIFK ei aio lähteä muuttamaan radikaalisti toimintatapojaan.

– Keskitymme laatuun, mitä olemme aiemminkin tehneet. Se mitä teemme, toimii. Me vain keskitymme tekemään töitä yhdessä.

HIFK avaa kautensa kohtaamalla viime kauden pronssijoukkue SIF:n. Siuntiolaiset ovat kauden aikana vahvistuneet merkittävästi eikä Grinishin odota helppoa ottelua.

– Nyt kun Siuntio on aika uusi joukkue, jossa on paljon muutoksia, meidän pitäisi vahvistaa viime kauden pelaajiamme. Tiedän, että kaikki ovat entistä keskittyneempiä ja uskon kaikkien ajattelevan kärkipaikkaa. Uskon kaikkien tekevän parhaansa. Meidän pitäisi olla valmiita ja puolustaa paikkaamme viime kaudelta. Se on tärkeää. Otamme sen vakavasti ja valmistaudumme hyvin. Haluamme voittaa tuon pelin, tähdentää Grinishin.

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk