Kohti kautta: SIF

Viime kaudella pronssin makuun palannut SIF lähtee tulevaan kauteen kovin tavoittein. BK-46:n luovuttua sarjasta, SIF on saanut houkuteltua riveihinsä paikallisvastustajansa kovia nimiä.

SIF:n riveihin ovat liittyneet muun muassa SM-sarjan viime kauden parhaiden maalintekijöiden parhaimmistoon kuuluneet Nicolina Fredriksson, Jessi Laasio, Erica Gustafsson sekä Sirja Lassinharju-Heinonen. Lisäksi joukkueen päävalmentajaksi tuli tuttu mies Petter Forsström, joka on toiminut sekä pelaajana SIF:n miesten joukkueessa että päävalmentajana naisten joukkueessa aikaisempina vuosina. Liikennettä on myös toiseen suuntaan. Muun muassa Valeria Kyrylova, Anna Westerlund, Roosa Penttinen ja Linda Arifullen.

Kokonaisuudessaan Forsström on tyytyväinen valmistautumiskauteen.

– Kyllä on mennyt hyvin. Aika paljon on tullut usia pelaajia ja pelaajia on lähtenyt. Olemme harjoitelleet paljon ja kaikki on taas uutta minulle. En tunne oikeastaan ketään pelaajista, joten aika on mennyt vähän siihen, että on tutustuttu vähän pelaajiin ja että saadaan peli toimimaan, Forsström kuvailee kesää joukkueen kanssa.

– Jos katsoo viime kaudelta, niin kaikki tulleethan tekivät tosi paljon maaleja. BK:sta tuli varmaan kolme parasta maalintekijää ja Kirkkonummelta tuli heidän paras maalintekijänsä. Toivottavasti he tuovat niitä maaleja meille, mutta nehän pitäisi jakaa myös. Tosi hyviä pelaajia olemme saaneet ja he harjoittelevat tosi hyvin.

SIF on myös nostanut omia junioreitaan mukaan ja Forsström odottaa heiltä paljon.

– Markus Sjöstedtin tytär Ebba Sjöstedt on vasenkätinen. Hän on hyvä pelaaja vasenkätisenä, sen vuoksi hänet nostetaan myös ylös, että saadaan hänet sinne laitaan. Ehkä isoimmat odotukset ovat Stella Bruncronasta. Hän on tosi lupaava maalivahti. Hänestä odotan paljon.

Forsström ennakoi SIF:llä olevan aseet haastaa vastustaja hyökkäyspelissä, mutta iskukyky kokonaisuudessaan on vielä hämärän peitossa.

– Toivottavasti nähdään juokseva SIF ja tehdään paljon maaleja. Paljon liikettä pitäisi ainakin olla. Sitä olemme harjoitelleet. Sitten saa nähdä, missä me seisomme tällä hetkellä. Minulla ei ole siitä mitään aavistusta, kun emme ole pelanneet treenipelejä, niin minun on tosi vaikeaa verrata toisiin joukkueisiin.

SIF saa heti kauden alkuun kovimman mahdollisen haasteen, kun vastaan asettuu hallitseva mestari HIFK. Siuntiolaiset eivät kuitenkaan lähde mestareita kumartelemaan.

– Kyllähän me kaksi pistettä halutaan. Kummaahan se olisi muuten.

Vaikka joukkueessa löytyy tulivoimaa, niin entisenä maalivahtina Forsströmin huomio kiinnittyy erityisesti maalinsuulle.

– Meillä on tosi monta tosi hyvää yksilöä, ja kaikki heistä voivat ehkä olla ratkaisijoita, mutta ehkä tärkeintä on se, että saamme maalivahtipelimme toimimaan. Meillä on kolme maalivahtia ja toivon, että joku heistä nousee ylitse muiden ja on hyvässä kunnossa. Maalivahdeilta odotan paljon.

Avainsanat:

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk