Hurja loppu siivitti HIFK:n voittoon SIF:stä

HIFK aloitti kautensa komealla 28-27 (12-13)-voitolla SIF:stä. HIFK oli toisella puoliajalla jo sillassa, mutta pystyi nousemaan lopussa voittoon.

Viime kaudesta runsaasti muuttunut SIF osoitti heti potentiaalinsa kaataessaan HIFK:n. Ottelu oli alusta lähtien äärimmäisen tasainen. Jessi Laasio osoitti heti, ettei seuravaihto ole ainakaan vienyt hänen tehojaan ja Nicolina Fredriksson komppasi vieressä. Johanna Hilli taasen näytti HIFK:n paidassa jälleen erittäin vahvalta palattuaan punapaitaan.

Ensimmäisen puoliajan joukkueet etenivät rinnakkain, mutta toisen puoliajan alussa SIF sai parhaimmillaan repäistyä kuuden maalin keulan. HIFK taisteli itsensä Ella Holopaisen johdolla takaisin peliin mukaan ja nousi jo kahden maalin päähän viimeiselle kympille lähdettäessä. Ottelun lopun HIFK oli sitten rautaa Kathlen Axin ja Anniina Nyholmin nostaessa HIFK johtoon ja lopulta voittoon.

Hilli oli paluuottelussaan vahva kahdeksalla maalilla ja SIF:n tehokkaimmat olivat seitsemästi verkkoa heilauttanut Laasio sekä osuman vähemmän tehnyt Fredriksson.

SIF:n päävalmentaja Petter Forsströmin mukaan SIF:ltä loppuivat lopussa jalat.

– Hyvin taistelu ja hyvä asenne. Valitettavasti ei riittänyt loppuun asti, väsymys tuli vastaan.

Rotislav Grinishinin mukaan HIFK ei ollut parhaimmillaan.

– Tiesimme odottaa vaikeaa peliä. Vastustaja pelasi hyvin ja joukkueessa on vahvoja pelaajia. 15 minuuttia pelasimme hyvää peliä ja keskityimme. Pelaajat eivät olleet valmiina kauden ensimmäiseen peliin.

Johanna Hilli piti peliä hyvätasoisena.

– Alussa pelissä hyvä vauhti, mutta emme saaneet palloja sisään. Pelistä huomasi, että oli ensimmäinen peli tällä kaudella. Onneksi nopeat toimivat 2. erässä.

SIF-HIFK 27-28 (13-12)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
SIF: Jessi Laasio 7 (1), Nicolina Fredriksson 6, Madeleine Lindholm 5, Erica Gustafsson 5, Matilda Sjöstedt 2, Moa Wasström 1, Nea Puijola 1

HIFK: Johanna Hilli 8 (2), Anniina Nyholm 5, Ella Holopainen 5, Ida Väyrynen 4, Kathlen Ax 4, Sara Jäntti 2

LähiTapiola-tähtipelaajat
Johanna Hilli HIFK 3
Jessi Laasio SIF 2
Stella Bruncrona SIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: Nicolina Fredriksson 1 x 2 min
HIFK: Anniina Nyholm 1 x 2 min, Kathlen Ax 1 x 2 min

Erotuomarit: Tapani Kuri – Krister Illman

Yleisöä: 196

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk