Kohti kautta: KyIF

Viime kaudella viimeiseksi jäänyt KyIF lähtee tähän vuoteen muuttuneen valmennuksen sekä pelaajiston kanssa.

Kaksi edelliskautta kakkosvalmentajana toiminut Sebastian Aarnio otti ohjat käsiinsä Tomas Meckliniltä ja valmennusryhmää vahvistaa myös Viljami Kuntsi, joka on valmistanut pelaajia fyysisesti tulevaan kauteen.

– Kuntsi hoitaa fysiikkapuolen ja minulla on ollut vastuu pallosta. Pelaajat ovat tehneet kovaa töitä ”Vilkun” kanssa siellä. Kaikki eivät oikein tykkää siitä, mutta he ymmärtävät, miksi hän on siellä, Aarnio kertoo joukkueen tilanteesta.

KyIF:n joukkue on muuttunut runsaasti viime kauteen verrattuna. Suurimpana menetyksenä on maalitykki Jessi Laasion menettäminen SIF:n riveihin. Jo viime kaudella KyIF:llä oli nuori joukkue ja samalla linjalla mennään myös tällä kaudella.

– No totta kai se vaikuttaa, kun on enemmän lähtijöitä kuin tulijoita. A-junioreista on nostettu rinkiin mukaan muutama, ja kiitos BK:n, että he luopuivat, niin saatiin sieltä apuja ja moni muukin joukkue on tietenkin saanut sitä kautta apuja. On se ollut haasteellista. Nuoria on enemmän kuin rutinoituneita, Aarnio miettii.

KyIF on ollut tunnettu aktiivisesta puolustuspelaamisesta ja Aarnion mukaan pelin perusperiaatteet säilyvät samana.

– Ei liian paljon tehdä muutoksia lyhyessä ajassa, vaan paljon samaa mitä edellisen päävalmentajan kanssa tehtiin, mutta ehkä jotain pieniä juttuja voi löytyä, valottaa Aarnio.

KyIF saa heti kauden alkuun kovan haasteen, kun se kohtaa Dickenin. Aarnio tunnustaa avausottelun haasteet.

– Nyt se on kaikki siitä kiinni, että meillä on vähän flunssaa alla kaikilla muilla näköjään kuin valmennusjohdolla. Mutta kunhan saamme tarpeeksi monta pelaajaa kentälle, niin kyllä me taistelemaan lähdemme. Totta kai meidän täytyy olla realistisia, että vastassa on hyvä joukkue, mutta kyllä me lähdemme kiusaamaan – ja niin pitkään kuin mahdollista.

Tulevan kauden läpimurtopelaajasta Aarnio nostaa yhden nimen.

– Ingrid Degerth. Hän oli viime kauden kokonaan poissa, paitsi kolme rankkaria hän kävi heittämässä. Jos hän onnistuisi pikkaisen enemmän nyt, kuin viime kaudella.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.


Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk