KyIF avasi voittotilinsä

KyIF ja Atlas kohtasivat toisensa jo viime viikonloppuna Suomen Cupin ottelussa ja tuolloin KyIF oli vahvempi. Asetelmat pysyivät samana myös lauantaina KyIF:n napatessa 24-22 (12-8)-voiton.

Kotijoukkue Atlas tuli otteluun vahvasti ja johti vielä ensimmäisen jakson puolivälissä. Ensimmäisen jakson loppu oli kuitenkin KyIF:ltä vahvaa pelaamista. Se vei jakson loppupuoliskon 8-3 kääntäen pelin itselleen.

Atlas tuli hyvin toiselle puoliajalle kaventaen eroa kahdella. Sen jälkeen KyIF ratkaisi kuitenkin nopeassa tahdissa ottelun lopullisesti, kun se takoi kahteen minuuttiin neljä maalia Miisa Palkorannan johdolla. Parhaimmillaan KyIF:n ero nousi jo seitsemään, mutta Atlas sai kurottua eron kolmeen ennen kuin KyIF-valmentaja Sebastian Aarnio kutsui joukkonsa kokoon. Aikalisä paikkasi vuotoa vain hetkiseksi, sillä Atlaksen vahva meno ja se pääsi lopussa jo maalin päähän Julia Lampisen vahvan maalivireen ansiosta, mutta Palkoranta iski lopullisen niitin arkkuun.

Atlaksen päävalmentaja Johan Öller löysi hyviä asioita joukkueen pelistä, mutta hyvät hetket eivät kantaneet loppuun saakka.

– On menty eteenpäin asioissa, mutta aaltoileva taso hieman harmittaa. Alku ja toisen erän loppupuoli oli hyvää, mutta laatu ei tarpeeksi hyvä koko pelin ajan. Paljon hyvää, mutta kehitettävää vielä on. Laidoista tehtiin paljon maaleja ja harjoitellut asiat näkyvät pelissä.

Aarniolle voitto oli tärkein.

– No kiva voittaa, mutta paljon pystytään parantamaan.

Ottelun parhaana palkittiin KyIF:n Emmi Paajanen, joka oli pääosin tyytyväinen omiensa esitykseen.

– Alku oli vähän tahmeaa, mutta sitten pääsimme ekan erän puolessa välissä jyvälle peliin ja vähän kirittiin. Voitettiin, mikä oli pääasia ja oli kiva pelata.

Atlas-KyIF 22-24 (8-12)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
Atlas: Julia Lampinen 4, Matilda Cordeiro 4 (2), Emma Karvala 3, Emma von Nandelstadh 2, Wilma Rehnström 2, Mariela Lönnqvist 2, Susanna Larkimo 2, Kia Hulkkonen 2, Riikka Kukkonen 1

KyIF: Miisa Palkoranta 5 (1), Ingrid Degerth 5, Anu Pihlström 4 (2), Emmi Paajanen 4, Rebecca Lönnqvist 2, Aini Salminen 1, Nea Nousiainen 1, Reetta Mustonen 1, Daniela Lindgård 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Emmi Paajanen KyIF 3
Miisa Palkoranta KyIF 2
Julia Lampinen Atlas 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Atlas: Mariela Lönnqvist 1 x 2 min, Riikka Kukkonen 1 x 2 min
KyIF: Aini Salminen 1 x 2 min, Anu Pihlström 1 x 2 min, Emmi Paajanen 1 x 2 min, Reetta Mustonen 1 x 2 min

Erotuomarit: Mikael Lindroos – Miro Korja

Yleisöä: 52

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk