GrIFK eteni Suomen Cupin finaaliin

GrIFK raivasi tiensä Suomen Cupin finaaliin voittamalla kotonaan KyIF:n 26-17 (14-9).

KyIF pysyi GrIFK:n kintereillä 20 minuuttia, mutta ensimmäisen puoliajan vahva loppu toi Granille viiden maalin taukojohdon.

Toisella puoliajalla GrIFK oli säälimätön. Sen puolustus piti KyIF:n maaleitta pitkiä jaksoja eikä vierasjoukkue onnistunut maalinteossa pahimmillaan 15 minuuttiin. Samaan aikaan GrIFK juoksi osumia KyIF:n saadessa viimeisellä kympillä muutamia onnistumisia, mutta siinä vaiheessa ne olivat lähinnä kosmeettisia.

GrIFK:n päävalmentaja Gustaf Ahlroos oli erittäin tyytyväinen omiensa peliin.

– Meillä oli hyvä puolustuspeli koko ottelun läpi. Olen tosi tyytyväinen tyttöihin. He tsemppasivat hyvin. Meillä oli jonkin verran teknisiä virheitä, mutta semifinaalissa on ihan ok olla hiukan hermostunut. Tämä oli hyvää harjoitusta SM-sarjan loppupelejä varten.

Sebastian Aarnio harmitteli hukattuja maalipaikkoja.

– Suvi pelasi erittäin hyvin maalissa, mutta yksin se ei riitä pitkälle. Ensimmäisellä puoliajalla pelasimme hyvin, vaikka meillä oli hiukan teknisiä virheitä. Matsi ratkeaa, kun tuhlaamme avopaikkoja ja GrIFK saa helppoja maaleja, kun he pääsevät nopeisiin hyökkäyksiin.

GrIFK:n finaalivastus ratkeaa 18.12. pelattavassa toisessa välierässä, jossa kohtaavat Dicken ja HIFK. Suomen Cupin finaali pelataan 21.12.

Suomen Cup välierä

GrIFK-KyIF 26-17 (14-9)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
GrIFK: Emma Wickström 5, Greta Wirén 4, Carolina Rehnberg 4 (1), Sandra Laitinen 3, Alexandra Karsten 3, Linnea Harms 3, Sofie Hasselblatt 2, Sophia Böckelman 1, Carolina Böckelman 1

KyIF: Ingrid Degerth 6, Daniela Lindgård 3, Fanny Axberg 3, Emmi Paajanen 2, Aini Salminen 1, Anu Pihlström 1, Rebecca Lönnqvist 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Emma Wickström 1 x 2 min
KyIF: Emmi Paajanen 1 x 2 min, Ingrid Degerth 1 x 2 min

Erotuomarit: Magnus Roth – Niko Tillan

Yleisöä: 320

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk