Kohti kautta: HIFK

Keskeytyneen kauden 2019-20 runkosarjan ykkönen HIFK lähtee kauteen uudessa komennossa, mutta samoin tavoittein kuin aiemminkin.

Petri Väyrynen otti vastuun HIFK:n valmennuksesta heinäkuussa Rostislav Grishininin siirryttyä uusien haasteiden pariin. Mitään dramatiikkaa muutokseen ei sisältynyt; aiemmin kakkosluotsina toiminut Väyrynen kertoo saaneensa tiedon Grinishinin mahdollisesta lähdöstä jo hyvissä ajoin.

– Rostin poissaolo on tietysti iso miinus meille varsinkin taktisella puolella, mutta ei se sinänsä ole isoja vaikuttanut. Pelaajilla on jo pitkään ollut oma ohjelma kesälle ja heinäkuussa sitten käytiin tilanne joukkueen ja Rostin kanssa läpi, Väyrynen kertaa.

HIFK:n joukkueessa on viime kauteen nähden muutamakin merkittävä muutos. Monivuotinen maalitykki Linda Cainberg jätti pelikentät ja niin ikään maaleja viinon pinon takonut Johanna Hilli siirtyi GrIFK:n riveihin.

– Aika iso varjo heiltä toki jäi, sieltä takaa voi tulla kuitenkin kuka tahansa. Isot saappaat on joka tapauksessa täytettävinä – Annan suhteen sama asia puolustuspäässä, Väyrynen viittaa niin ikään joukkueen jättäneeseen puolustuspelaamisen avainpelaajaan Anna Vinogradovaan.

Huolissaan Väyrynen ei kuitenkaan ole. Joukkueessa riittää rutiinia menetyksistä huolimatta.

– Meillä on kokeneitakin pelaajia ja toki sitten jatkuvasti tulee myös omista junioreista uusia pelaajia. Pyritään siihen, että HIFK:lla on oikeasti naisten joukkue, jonka keski-ikä on ennemmin 23-25 vuotta kuin alle 20 vuoden.

Väyrysen mukaan Grinishinin perintö näkyy joukkueessa edelleen.

– Rostin peliähän tämä edelleen on pienin muutoksin, alun perinkin oli tarkoitus, että annetaan pelaajille enemmän vastuuta ja vapauksia peleissä.

Kapteenisto ilmoitti tavoitteen hyvissä ajoin eli tuplaa haemme.

Rankingsijoitus 2019-20: 1.

Tulleet pelaajat:
+ Nadja Sterchi (DHB Rotweiss Thun, SUI)

Lähteneet pelaajat:
– Linda Cainberg (lop.)
– Johanna Hilli (GrIFK)
– Anna Vinogradova

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk