SM-sarja käynnistyy lauantaina

SM-sarjan pelit pyörähtävät käyntiin lauantaina täydellä kierroksella.

SM-sarjassa pelaa tällä kaudella kuusi joukkuetta, jotka pelaavat nelinkertaisen runkosarjan. Runkosarjan neljä parasta joukkuetta jatkaa välieriin ja sijoille viisi sekä kuusi sijoittuneet joukkueet pelaavat SM-tasonmittaussarjassa kahta 1. divisioonan joukkuetta vastaan.

Kausi käynnistyy Kauniaisissa, kun GrIFK saa vastaansa HIFK:n. GrIFK on muuttunut paljon viime kauden jälkeen, sillä peräti kuusi pelaajaa päätti lopettaa uransa. Tulopuolella GrIFK:lla on merkittävä vahvistus, kun Johanna Hilli palasi kasvattajaseuraansa. Hilli kohtaakin heti avausottelussa entisen seuransa.

HIFK:n päävalmentajaksi nousi täksi kaudeksi Petri Väyrynen. HIFK voitti viime kaudella Suomen Cupin ja oli piikkipaikalla myös sarjassa ennen kuin kausi keskeytyi. Monien papereissa HIFK on jälleen kauteen lähdettäessä suurin mestarisuosikki.

Atlas ja SIF iskevät yhteen Myyrmäessä. Atlas on pysynyt pelaajiston suhteen verrattain, mutta uudeksi päävalmentajaksi on tullut Klaus Sarin. Atlas voitti viime kaudella yhden pelin, mutta joukkue on tällä kaudella vuoden vanhempi ja kokeneempi. SIF lähtee kauteen niin ikään uuden päävalmentajan alaisuudessa, kun Jan Hagman otti siuntiolaisjoukkueen ohjat käsiinsä. SIF:n runko on pysynyt pääosin samana viime kaudesta, mutta hyökkäyspäätä rokottaa Jessi Laasion siirto KyIF:n riveihin sekä Nicolina Fredrikson jatkaa uraansa Ruotsissa. Uusille ratkaisijoille löytyykin nyt tilausta.

Avauskierroksen päättää Dickenin ja KyIF:n välinen ottelu. Dicken lukeutuu tälläkin kaudella mestarisuosikkeihin yhdessä HIFK:n kanssa. Viime kaudella joukkueen nuoret pelaajat osoittivat ennakkoluulottomuutta ja kehittyivät kauden aikana. Nuorten pelaajien mukaan, kun lisätään kokemusta kuten kapteeni Anna Lindahl, niin Dickenin voidaan taas odottaa kamppailevan mestaruudesta.

KyIF on lähtenyt rakentamaan joukkuettaan pitkän tähtäimen menestys mielessään ja joukkue on tällä hetkellä hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Birgitta Lindolm tuli joukkueen päävalmentajaksi tällä kaudella ja KyIF sai toivotun paluumuuttajan, kun Jessi Laasio palaa KyIF:n paitaan.

SM-sarjan ottelut lauantaina 10.10.:
13.30 GrIFK-HIFK
15.00 Atlas-SIF
16.15 Dicken-KyIF

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk