HIFK finaaliin suoraan kolmella voitolla

HIFK kaatoi KyIF:n kolmannen kerran ja eteni finaaliin suoraan kolmessa pelissä. Kolmas peli oli aiempia tasaisempi, mutta HIFK voitti 32-25 (16-12). HIFK:n kokoonpanossa nähtiin todellinen yllätysnimi, kun Linda Cainberg teki paluun pelikentille.

Aiemmissa peleissä HIFK oli ratkaissut voiton jo ensimmäisellä puoliajalla, mutta tällä kertaa jännitys säilyi pidempään. Vielä 20 minuutin kohdalla peli oli tasan, mutta HIFK sai vahvalla ensimmäisen puoliajan lopulla aikaiseksi neljän maalin johdon.

KyIF ei luovuttanut, vaan jatkoi taistelua myös toisella puoliajalla ja pääsi parhaimmillaan kahden maalin päähän. Sen jälkeen HIFK lisäsi kuitenkin kaasua ja eikä KyIF pystynyt vastaamaan.

Näin HIFK eteni finaaliin suoraan kolmessa ottelussa. Viime kaudella uransa lopettanut Cainberg teki ottelussa yhden maalin ja palkittiin kahdella tähdellä.

Petri Väyrynen kiitteli välierävastusta.

– KyIF ei tehnyt tätä helpoksi meille tänään, kiitos siis heille hyvästä vastuksesta ja pirteästä pelistä. Tärkeintä on kuitenkin, että nyt ollaan finaaleissa ja päästään valmistautumaan niihin.

KyIF:n päävalmentaja Birgitta Lindholm antoi tunnustusta HIFK:lle.

– HIFK vei tämän välieräsarjan selkeästi. Parannettiin toki loppua kohti kyllä, mutta se ei riittänyt heitä vastaan. Onnittelut heille ja tsemppiä finaaleihin.

Ottelun parhaaksi valittu Ella Holopainen jakoi kunniaa myös muille.

– Omasta puolestani haluan antaa tunnustusta tänään Petra Gostowskille mahtavasta pelistä. Hyvää tässä pelissä muuten oli, että voitettiin ja finaaleissa ollaan.

HIFK-KyIF 32-25 (16-12)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
HIFK: Petra Gostowski 8, Kathlen Ax 8 (2), Ida Väyrynen 5, Sara Jäntti 4 (2), Annamari Jääskeläinen 2, Ella Holopainen 2, Kajsa Väyrynen , Kira Härkönen 1, Linda Cainberg 1

KyIF: Miisa Palkoranta 5, Daniela Lindgård 5, Rebecca Lönnqvist 4 (4), Ingrid Degerth 3, Maja Sannholm 2, Emilia Karell 2, Ellen Sampakoski 1, Anna Nyberg 1, Linda Melanen 1, Fanny Axberg 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Ella Holopainen HIFK 3
Linda Cainberg HIFK 2
Ingrid Degerth KyIF 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Ella Holopainen 1 x 2 min, Kajsa Väyrynen 1 x 2 min, Kathlen Ax 1 x 2 min
KyIF: Anu Pihlström 1 x 2 min, Fanny Broman 1 x 2 min

Erotuomarit: Magnus Roth – Niko Tillan

Yleisöä: 0

 

Kuva: Petri Niiranen

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk