HIFK runkosarjan voittoon

HIFK nappasi runkosarjan ykköspaikan tiukkojen vaiheiden jälkeen, kun Dicken ja HIFK päätyivät päätöskierroksen ottelussa 21-21-tasapeliin.

Kuten odottaa saattoi, niin ottelu oli alusta loppuun erittäin tasainen ja kova taistelu.

Ensimmäisellä puoliajalla HIFK oli hivenen niskan päällä johdettuaan ottelua parhaimmillaan kolmella maalilla, mutta Dicken otti eron kiinni ja puristi myös ohi. Toiselle puoliajalle lähdettiin kuitenkin HIFK:n maalin johdossa.

HIFK näytti ratkaisevan ottelun heti toisen puoliajan alussa. HIFK nousi viiden maalin johtoon jo ensimmäisen kympin aikana. Dicken kuroi eroa kuitenkin kiinni ja nousi maalin päähän reilut kuusi minuuttia ennen loppua. Sen jälkeen mentiinkin viisi minuuttia maaleitta kunnes Malena Heikkinen toi Dickenin tasoihin minuutti ennen loppua. Dicken ei kuitenkaan pystynyt nousemaan ohi ja näin peli päättyi tasatulokseen.

Se tarkoitti sitä, että HIFK voitti runkosarjan pisteen erolla Dickeniin. HIFK kohtaa välierissä KyIF:n ja Dicken saa vastaansa GrIFK:n.

Dickenin päävalmentaja Ken Sirenius nautti pelin annista tuloksesta huolimatta.

– Epätasainen ottelu meiltä. Henkisesti oltiin todella hyvällä asenteella ja taistelumielellä koko pelin. Hieno ja tiukka ottelu HIFKta vastaan. Näistä me tykätään vaikka tulos ei meidän näkökulmasta ollut tänään toivottu.

HIFK:n leiristä sekä päävalmentaja Petri Väyrynen että ottelun parhaan pelaajan palkinnon pokannut Kathlen Ax kiittelivät puolustuspeliä.

– Hyvä puolustus, mutta hyökkäyspelissä olisimme voineet olla vähän huolellisempia. Ollaan tyytyväisiä tasapeliin ja se riittää vissiin sarjan voittoon, Väyrynen mietti.

– Alku oli aika tahmeaa molemmilta joukkueilta, mutta sen jälkeen me saatiin peli rullaamaan. Ajoittain puolustimme todella hyvin, kehui puolestaan Ax.

Dicken-HIFK 21-21 (8-9)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
Dicken: Malena Heikkinen 7, Emilia Valkamo 4, Matilda Peitsaro 4, Anna Westerlund 3, Karla Itkonen 2, Linn Wentzel 1

HIFK: Kathlen Ax 7 (4), Ella Holopainen 4, Petra Gostowski 3, Nadja Sterchi 2, Anniina Nyholm 2, Kira Härkönen 2, Ida Väyrynen 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Kathlen Ax HIFK 3
Emilia Valkamo Dicken 2
Matilda Peitsaro Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Hanna Nyman 1 x 2 min, Jessika Gammals 1 x 2 min, Matilda Peitsaro 1 x 2 min
HIFK: Ida Väyrynen 3 x 2 min, sulkeminen 3 ulosajon takia

Erotuomarit: Jan Helander – Johan Skogberg

Yleisöä: 0

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk