HIFK:n kova alku liikaa Dickenille – HIFK kärkiottelun voittoon

Edit. ottelun tulos korjattu 15.12. Tulospalveluohjelman ongelman vuoksi Dickenin viimeinen maali jäi kirjautumatta tulospalvelun julkiselle puolelle, vaikka tulos näytti oikein kirjaajalle. Samanlaisen virheen syntyminen jatkossa on tulospalvelun ylläpitäjän mukaan nyt estetty.

Dicken ja HIFK kohtasivat toista kertaa tällä kaudella. HIFK tuli otteluun kovalla vauhdilla ja voitti ottelun selvästi 35-24 (18-11).

HIFK oli hävinnyt edellisessä pelissään SIF:lle ja pesi nyt kasvonsa vakuuttavalla voitolla. HIFK tuli kovaa heti ottelun alkuun ottaen pelin hallinnan itselleen. Ensimmäisen jakson puoliväliin mennessä HIFK repi seitsemän maalin johdon eikä antanut ensimmäiseen varttiin Dickenille kuin kolme maalia. Jakson loppupuolella Dicken pääsi paremmin peliin mukaan, mutta HIFK:n ote ei hellittänyt ja toiselle puoliajalle lähdettäessä ero oli edelleen seitsemän maalia.

Dicken ei saanut kiriään käyntiin toisella puoliajalla, vaan HIFK pystyi kontrolloimaan ottelua ja pitämään turvallisen eron. Lopulta HIFK korjasi komean voiton ja nousi sarjakärkeen.

Dickenin päävalmentaja Ken Sirenius oli pettynyt tappion jälkeen.

– Tänään oli sellainen peli, että oltiin huonoja lähes kaikessa. Ei auta muu kuin katsoa totuutta silmin ja pitää parantaa, ja tosi paljon. Näin se on, häviöstä pitää oppia.

HIFK:n päävalmentaja Petri Väyrynen oli tyytyväinen joukkueen kokonaissuoritukseen.

– Yksinkertaisuudessaan: Meidän puolustus toimii tosi hyvin. Tänään viimeisteltiin aika kivasti. Harvoin ollaan tehty Dickeniä vastaan noin paljon maaleja. Siinä se on, sarjan ykköspaikka.

Ottelun parhaana palkittu Nadja Strechi iloitsi voitosta.

– Hyvä joululahja meille jäädä joululomalle sarjaykkösenä!

Dicken-HIFK 24-35 (11-18)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
Dicken: Malena Heikkinen 8, Matilda Peitsaro 7, Anna Lindahl 3 (2), Tove Salokivi 2, Anna Lindholm 2, Anna Westerlund 1, Janica Sjöström 1
HIFK: Anniina Nyholm 7, Ida Väyrynen 6, Nadja Sterchi 6, Sara Jäntti 6 (2), Ella Holopainen 5, Petra Gostowski 2, Kajsa Väyrynen 1, Roosa Niemi 1, Katarina Felixson 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Nadja Sterchi HIFK 3
Anniina Nyholm HIFK 2
Malena Heikkinen Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Anna Westerlund 1 x 2 min, Emilia Valkamo 1 x 2 min, Matilda Peitsaro 1 x 2 min
HIFK: Nadja Sterchi 1 x 2 min, Sara Jäntti 1 x 2 min

Erotuomarit: Harri Nieminen – Pasi Ojapalo

Yleisöä: 0

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk