SIF:n taistelu ei riittänyt – Dicken nappasi pisteet

SIF ei päästänyt sarjakärki Dickeniä helpolla, mutta lopulta helsinkiläiset pystyivät puristamaan 31-27 (12-12)-voiton.

Aiemmin lauantaina KyIF oli voittanut GrIFK:n ja samalla kasvattanut eron SIF:ään neljään pisteeseen. Voitto olisi tuonut SIF:n takaisin KyIF:n kantaan, mutta tappio mutkisti SIF:n välierähaaveita. Samalla Dicken voitolla painetta sunnuntaina pelaavan HIFK:n niskaan.

Vaikka sarjataulukon perusteella Dicken oli selkeä ennakkosuosikki, niin SIF on etenkin alkukauden jälkeen saanut peliään rullaamaan ja pystynyt haastamaan – sekä voittamaan – kärkipään joukkueita. SIF olikin etulyöntiasemassa suurimman osan ensimmäisestä puoliajasta. Vaikka kumpikaan joukkue ei päässyt missään vaiheessa kahta maalia suuremmalle karkumatkalle, oli Dicken pääasiassa takaa-ajajana. Toiselle puoliajalle lähdettiin kuitenkin tasatilanteesta.

Toisella puoliajalla vaaka kääntyi Dickenin suuntaan. Se otti aloitteen ja SIF joutui jahtaamaan. Dicken sai heti alkuun muutaman maalin johtoaseman, jonka se pystyi pitämään myös loppuun saakka, vaikka SIF ei päästänyt kotijoukkuetta helpolla. Näin Dicken nappasi itselleen tärkeät pisteet.

Dickenin päävalmentaja Ken Sirenius oli pelin antiin tyytyväinen.

– Tiukka matsi, kovaa taistelua molemmin puolin. Tultiin huomattavasti paremmalla fokuksella tähän peliin kuin viikko sitten. Tästä on hyvää jatkaa kohti ensi viikon Grani-peliä.

SIF-valmentaja Jan Hagman katsoi tuloksen taakse ja kiitteli joukkueensa edesottamuksia.

– Hyvä panostus, hyvä asenne. Hauska peli Dickeniä vastaan . Dicken veti pisimmän oljen. He olivat hieman paremmat tietyissä paikoissa. En tietenkään ole iloinen kun hävittiin, mutta olen kyllä tyytyväinen meidän suoritukseen.

Dickenin Matilda Peitsaro palkittiin ottelun parhaana ja hän löysi omiensa pelaamisesta vielä parannettavaa.

– Aika stabiili suoritus meiltä. Hyvä taistelupeli hyvällä asenteella. mutta meillä on paljon parannettavaa puolustuksessa. Taisteltiin loppuun asti, siihen olen tyytyväinen.

Dicken-SIF 31-27 (12-12)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
Dicken: Matilda Peitsaro 8 (4), Anna Lindahl 5, Tove Salokivi 4, Linn Wentzel 3, Janica Sjöström 3, Malena Heikkinen 3, Anna Westerlund 1, Emilia Valkamo 1, Emilia Kohonen 1, Karla Itkonen 1, Jessika Gammals 1

SIF: Madeleine Lindholm 11 (1), Erica Gustafsson 6, Nea Puijola 4, Ebba Sjöstedt 3, Nora Wunsch 2 (2), Moa Wasström 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Matilda Peitsaro Dicken 3
Madeleine Lindholm SIF 2
Anna Lindahl Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: –
SIF: Erica Gustafsson 1 x 2 min, Madeleine Lindholm 2 x 2 min, Nea Puijola 1 x 2 min

Erotuomarit: Max Nurmi – Alexander Wessberg

Yleisöä: 0

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk