Käsipallon naisten SM-sarjakausi 2019-20 käyntiin viikonloppuna

Käsipallon naisten SM-sarjakausi 2019-20 käynnistyy viikkoa miesten SM-liigakauden jälkeen syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

SM-sarjassa pelaa alkavalla kaudella kuusi joukkuetta ja sarjajärjestelmä on sama kuin edelliskaudella. Runkosarjassa pelataan neljä täyttä ottelukierrosta, minkä jälkeen neljä parasta etenee välieriin. Välierät ja finaalit pelataan paras viidestä -järjestelmällä.

Runkosarja käynnistyy lauantaina 28.9. otteluilla GrIFK – Atlas ja SIF – HIFK. Avauskierroksen kolmas ottelu Dicken – KyIF pelataan tiistaina 1.10. Runkosarjan päätöskierros pelataan kokonaisuudessaan keskiviikkona 11.3.2020.

Viime kaudella finaalissa kohtasivat edelliskausien tapaan HIFK ja Dicken. Runkosarjan voittanut HIFK vei lopulta mestaruuden, mutta äärimmäisen niukasti voitettuaan ratkaisevan viidennen finaalin vasta jatkoajalla.

Kaksikko lähtee myös alkavaan kauteen suosikkeina ja mitään suuria mullistuksia kummankaan peliin ei ole tiedossa, vaikka jonkin verran vaihtuvuutta joukkueissa on ollut.

– Keskitymme laatuun, mitä olemme aiemminkin tehneet. Se mitä teemme, toimii. Me vain keskitymme tekemään töitä yhdessä, linjaa HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishin.

– Jonkun verran muutoksia ehkä tulee, mutta puhutaan ehkä enemmän yksityiskohdista kuin kokonaisuuksista. Kyllä me ensi kaudella tulemme olemaan erittäin aggressiivisia ja nopeita, ensimmäistä täyttä kauttaan Dickenin päävalmentajana aloittava Ken Sirenius sanoo.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.


Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk