Kohti finaaleja: Dicken

Dicken lähtee sunnuntaina 10. huhtikuuta alkaviin SM-sarjan finaaleihin HIFK:ta vastaan puolustavana mestarina.

Mestarin tittelin ohella runkosarja nostaa Dickenin ainakin jonkinlaiseksi ennakkosuosikiksi myös finaaleissa. Sarjakautta tahraa tähän mennessä vain yksi tappio, kun välierissäkin Sparta kaatui puhtaasti voitoin 4-0.

Dicken voitti runkosarjan kaikki kolme kohtaamista HIFK:ta vastaan, mutta joulun alla Suomen Cupin välierissä HIFK oli vahvempi.

– Cupin peli tuli meille keskellä huonoa jaksoa joulukuussa. Teimme virheitä emmekä ansainneet voittaa sitä ottelua, päävalmentaja Thomas Hivert myöntää.

– Opimme kuitenkin siitä pelistä ja olemme osoittaneet, että parasta käsipalloamme pelatessamme olemme tämän sarjan vahvin joukkue.

Hivert luotsaa Dickeniä ensimmäistä kauttaan ja tulokset puhuvat puolestaan. Päävalmentajalla on myös vahva luotto joukkueeseensa.

– Olen rehellisesti sitä mieltä, että olemme kaikilla pelin osa-alueilla vahvempia, Hivert miettii finaalien alla.

Heti perään hän kuitenkin listaa HIFK:n vahvuudet.

– Heidän pelirutiininsa, sillä heidän valmentajansa on luotsannut heitä jo monen vuoden ajan, Hivert sanoo.

– HIFK:lla on myös enemmän kaukoheittäjiä kuin meillä.

Dickenillä ei ole suuria loukkaantumishuolia finaalien kynnyksellä, mutta yksi kysymysmerkki kuitenkin.

– Anna Lindahl tekee kaikkensa palatakseen vahvuuteen, se jää nähtäväksi miten käy. Muuten kaikki ovat pelikunnossa, Hivert kertoo.

Finaalisarjaa ei ratkaista avausottelussa ja kun mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa, tämä tuo Hivertin mukaan oman mausteensa mukaan.

– Kun pelataan paras seitsemästä -systeemillä, niin uskon että fiksumpi joukkue voittaa.Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk