Kohti playoffeja: HIFK

HIFK lähtee kauden ratkaisuvaiheisiin ennakkosuosikin asemasta vahvasti pelatun runkosarjan jälkeen.

HIFK menetti runkosarjassa pisteitä vain yhden tappion ja yhden tasapelin kautta ja päävalmentaja Rostislav Grinishin näkee palasten olevan koko lailla kohdillaan pudotuspeleihin lähdettäessä.

– Minusta tällä hetkellä vahvuutemme on puolustus, se toimii varsin hyvin. Hyvästä puolustuksesta lähdemme liikkeelle myös tässä ottelusarjassa, Grinishin viittaa välieriin SIF:aa vastaan.

HIFK:lla on vahva pelaajaryhmä, vaikka hiukan kolhujakin on.

– Ida Väyrynen on yhä sivussa, mutta toivomme että hän ehtii mukaan vielä kevään aikana.

Grinishin ei halua lähteä nostamaan pelaajia erikseen, vaan toteaa joukkueen menestyvän nimenomaan joukkueena – jokaista pelaajaa tarvitaan.

– On vaikea nimetä yksittäisiä pelaajia, valmentajana haluan rakentaa joukkueen, jossa jokainen pelaaja on tärkeä. Yleisö voi ehkä nostaa joitain pelaajia, mutta minä en halua sitä tehdä, Grinishin linjaa.

Yksi näistä nimeämättömistä avainpelaajista on eittämättä Anna Vinogradova, joka näkee HIFK:n tilanteen välierien alla lähes ideaalisena.

– Vahvuutemme on hyvä joukkuepuolustus, olemme kuin yksi perhe, joukkueessa on hyvä henki. Lähdemme hyvästä tilanteesta ja hyvällä mielialalla välieriin.

HIFK on välieräsarjassa ennakkoon suosikki, mutta joukkueessa tiedetään hyvin, että kokeneilla pelaajilla kauden aikana vahvistuneita siuntiolaisia ei ole lainkaan varaa aliarvioida.

– SIF:llä on aika kokeneita pelaajia ja viimeksi meitä vastaan he pelasivat erittäin hyvin. Pudotuspelit ovat aina myös oma maailmansa ja joka peliin pitää pystyä valmistautumaan kunnolla. Emme voi yhtään höllätä, SIF on parantanut kauden edetessä.

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk