Kohti välieriä: Sparta

Sparta raivasi tiensä SM-sarjan välieriin runkosarjan nelosena ja haastaa nyt hallitsevan mestarin ja runkosarjan voittajan Dickenin.

Spartan kausi on ollut tietynlaista vuoristorataa, mutta ratkaisupelien alla tilanne näyttää jo paremmalta.

– Kauden alku oli aika haastava, kun loukkaantumisia oli paljon ja se näkyi peleissä. Sitten tilanne parani, mutta aika haastava ja vaihteleva runkosarja meillä oli, Spartan joukkueenjohtaja Esa Korhonen luonnehtii.

– Olihan siinä paljon hyvääkin, muun muassa ainoa voitto Dickenistä runkosarjassa tuli meidän plakkariin. Ja tavoitteessa eli mitalipeleissä nyt joka tapauksessa ollaan.

Tuo Dickenin ainoa runkosarjatappio tuli joulukuussa, kun Sparta takoi taululle peräti lukemat 24-16. Tuosta ottelusta Sparta ammentaakin uskoa ennakkosuosikkina välieräsarjaan lähtevää Dickeniä vastaan.

– Silloin pelasimme omaa peliämme ja kaikki onnistuivat. Onnistuimme murtamaan Dickenin 3-3-puolustuksen ja kun he muuttivat 6-0:aan, antoi se meille enemmän tilaa pelata sitä omaa peliämme, Anniina Nyholm muistelee.

– Onnistuimme todella hyvin ja tulos näkyi sitten taululla. Kahdessa muussa kohtaamisessa emme sitten pelanneet niin hyvin.

Oman mielenkiintonsa välieräsarjalle tuo se, että sarja pelataan kokonaan molempien kotihallissa Pirkkolassa.

– Tykkäämme tietysti pelata omassa kotihallissamme ja sama on varmaan Dickenillä. Tämä sopii hyvin meille, Korhonen sanoo.

– Pelaajilla on positiivinen asenne ja joukkue on paremmassa kunnossa kuin aiemmin kaudella, Korhonen linjaa asetelmat Spartan kannalta.


 


Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta!

Koko kausi 69€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk