Pamela Degerman, BK-46

Maaleja 53 osuman keskiarvolla

Naisten SM-sarjaa on pelattuna 25 ottelua ja verkot ovat heiluneet kaikkiaan 1327 kertaa tähän mennessä. Osumia SM-sarjan otteluissa on siis nähty keskimäärin 53 kappaletta ottelua kohden. Maalit eivät kuitenkaan ole jakaantuneet kovin tasaisesti.

Eniten maaleja (67) on toistaiseksi nähty ottelussa BK-46 – Dicken, joka päättyi lukemiin 29-38. Dickenin nimissä on myös yhden joukkueen suurin ottelukohtainen maalimäärä 41, joka syntyi KyIF:a vastaan. Tuossa ottelussa kirjattiin myös kauden tähän saakka suurinumeroisin voitto (17-41).

Tiukimmalla maalit olivat heti kauden avauskierroksella ottelussa Sparta – ÅIFK, jossa maaleja nähtiin 36 kappaletta (22-14). ÅIFK:n tuon ottelun maalimäärä on samalla kauden pienin yhdessä ottelussa; samassa lukemassa on myös Atlas (HIFK – Atlas 34-14).

Joukkuekohtaisia keskiarvoja vertailtaessa erot ovat selkeitä ääripäiden välillä. HIFK on ollut selkeästi tehokkain ja mättänyt maaleja peräti 37,0 osuman keskiarvolla ottelua kohden. Vaikeinta maalinteko on ollut ÅIFK:lle, joka on onnistunut tähän saakka tekemään keskimäärin 17,3 maalia ottelua kohden.

Puolustuksenkin osalta HIFK on ykkönen keskimäärin 20,7 päästetyllä maalilla ottelua kohden, joskin Dicken (21,7) on tässä tilastossa lähellä. Erot päästetyissä maaleissa ovat kaikkineenkin pienemmät, sillä BK-46 pitää tässä tilastossa perää tasan 30,0 päästetyn maalin keskiarvollaan.

Kotiedulla ei tilastojen valossa ole alkukaudella ollut suurta merkitystä, sillä sekä koti- että vierasvoittoja on kumpiakin nähty 12 kappaletta ja näiden lisäksi yksi tasapeli.

Naisten SM-sarja jatkuu perjantaina 8.11. ottelulla Atlas – BK-46.

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!