Matilda Peitsaro helmikuun tähtipelaaja

SM-sarjan helmikuun tähtipelaajaksi on nimetty Dickenin Matilda Peitsaro. Peitsaro sai helmikuun kolmessa ottelussa kaikkiaan viisi tähteä tehtyään peräti 24 maalia, mitkä pohjustivat Dickenille täyden pistepotin. Valinta on Peitsarolle uran ensimmäinen, Dickenin pelaajille jo tämän kauden viides.

– Pelaamiseni on ollut aika tasaista koko kauden aikana. Mieleen ei muistu mitään erityisen huonoa, mutta ei myöskään todella huikeata peliä. Nyt helmikuun aikana olen onnistunut maalinteossa, toivottavasti saan nostettua tasoa vielä, kun loppupelit lähestyvät, 491 SM-sarjamaalia urallaan iskenyt Peitsaro sanoo.

Tällä kaudella hän on tehnyt 12 ottelussa 77 maalia, millä hän on SM-sarjan maalintekijätilastossa toisena.

Viime kauden päätteeksi SM-sarjan vuoden pelaajalle myönnettävän Katja Nyberg-palkinnon saanut 22-vuotias Peitsaro on ollut sarjan ehdottomia kärkipelaajia jo muutaman kauden ajan. Hänet palkittiin vuoden nuoren naispelaajan tittelillä 2018/19, sekä valittiin myös SM-sarjan All stars-joukkueen vasemmaksi pakiksi.

SM-sarjan kärki on kuluvalla kaudella ollut harvinaisen kiharainen. Sarjassa kolmantena oleva HIFK on voittanut sarjaa johtavan Dickenin kahdesti, Dicken voittanut toisena olevan GrIFK:n kahdesti, samoin kuin Grani on tehnyt HIFK:lle. Jokainen pari pelaa vielä kertaalleen vastakkain runkosarjassa, jonka voitosta käydään vielä kova taistelu.

– Ykkössijan merkitys on tänä vuonna suuri ja meillä on tietysti tavoitteena runkosarjan voitto. Ei kuitenkaan pidä unohtaa että vastus semifinaaleissa tulee joka tapauksessa olemaan kova ja näihin peleihin pitää valmistautua kunnolla.

Viisi SM-sarjakautta ovat tuoneet Peitsarolle ja Dickenille kolme SM-kultaa ja yhden SM-hopean. Kahden edelliskauden Suomen mestari on pystynyt melko isoista muutoksista huolimatta pelaamaan varsin hyvällä tasolla koko kauden, notkahduksia ei juurikaan ole tullut. Mestaruuden puolustaminen on sujunut hyvin, mistä merkkinä tammikuussa saavutettu kolmas peräkkäinen Suomen Cupin voitto.

– Vaikka joukkue onkin tänä vuonna vähän nuorempi, on meillä kuitenkin todella taitavia pelaajia. Joukkueellamme on vahva harjoittelu- ja taistelumoraali.

Matilda Peitsaro

Synt. 2000
CM: 174
Pelipaikka: K9/V9

Aiemmat seurat:
KyIF
SIFNaisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk