HIFK ja ÅIFK Suomen Cupin finaaliin

Suomen Cupin Final Four -viikonloppu vihellettiin käyntiin lauantaina 20.12. kello 13.00 Riihimäen Urheilutalolla ja naisten finaaliin tiensä raivasivat HIFK sekä ÅIFK..

Lauantainen välieräpäivä alkoi naisten kahdella kamppailulla, joissa ratkottiin finalistit sunnuntaina kello 14.00 alkavaan loppuotteluun.

Suomen cupin Final4 20.-21.12 RiihimäelläNaisten Suomen Cupin välierät, lauantai 20.12.:

klo 13.00 HIFK – Dicken 27-25 (13-11)

Cupin mestaruutta puolustava HIFK kukisti ensimmäisessä välieräottelussa Dickenin tiukan taiston päätteeksi kahdella maalilla.

Ottelussa oieman hermostunut alku molemmilta joukkueilta. HIFK aloitti vahvemmin, mutta Dicken tuli 15 minuutin jälkeen paremmin peliin mukaan. Ensimmäinen jakso edettiin kuitenkin HIFK:n komennossa ja parhaimmillaan eroa oli viisi maalia. Puoliajalle mentiin HIFK johtaessa 13-11.

Toisella puoliajalla nähtiin perinteistä cup-peliä. Dicken nousi rinnalle ja kävi kertaalleen jo johdossakin. Tasaisesti edettiin aina numeroihin 19-19 saakka, mutta tämän jälkeen HIFK pääsi uudestaan lievästi niskan päälle. Hieman rikkonaisen erän aikana Ida Väyrynen otti vastuuta ja antoi HIFK:lle ratkaisevan edun toisella puoliajalla. HIFK voitti tasaisen ottelun 27-25.

Martti Pohjola -palkinnon Dickenin joukkueesta voitti Annika Näräkkä

Voittajajoukkueen valmentaja Birgitta Lindholm sanoi ottelusta lyhyesti, että voitontahto ratkaisi.

klo 15.00 KyIF – ÅIFK 25-29 (11-12)

Hermostunut oli osittain toinenkin naisten välierä. Ottelun tempo oli hieman hitaampi kun ensimmäisessä välierässä. ÅIFKn kovempi ottelurutiini ratkaisi ottelun. KyIF taisteli hienosti, mutta jatkopaikkaansa se ei tänään riittänyt.

ÅIFK oli hienokseltaan niskan päällä jo avausjaksolla, mutta KyIF nousi tasoihin hiukan ennen taukoa ja puolivälissä ottelua lukemat olivat 11-12.

Toisella jaksolla ÅIFK nappasi nopeasti muutaman maalin johdon ja piti tästä myös kiinni varmasti. KyIF pysyi tuntumassa, mutta ei päässyt enää kolmea maalia lähemmäs turkulaisia ja kun ÅIFK seitsemän minuuttia ennen loppua karkasi kuuden maalin johtoon, alkoi välierän voittaja olla selvillä.

ÅIFK valmentaja Ulf Andersson ei ollut täysin tyytyväinen omiensa peliin.

– Emme noudattaneet sovittua pelisuunitelmaa. Finaalipaikka on kuitenkin se mitä haettiin, Andersson tiivisti.

 

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk