Suomen Cup, finaali: SIF – HIFK

Suomen Cupin Final Four -viikonloppu huipentuu sunnuntain finaalipäivään. Naisten cupin loppuottelussa kohtaavat SIF ja HIFK.

Kumpikin sai tehdä täyden päivätyön lauantaisissa välierissä. SIF kaatoi Atlaksen kolmella maalilla ja HIFK samalla marginaalilla Dickenin.

SIF ja HIFK ovat kohdanneet naisten SM-sarjassa kahdesti, HIFK voitti molemmat pelit kotikentällä maalein 26-25 ja 29-21. Sarjataulukossa HIFK on kakkosena neljä pistettä Dickenin takana, ja SIF löytyy neljänneltä sijalta neljä pistettä IFK:n takana.

Siuntion paras maalintekijä Madeleine Lindholm on heittänyt sarjapeleissä jo 72 maalia, eilisessä välierässä Lindholmin kädestä lähti kolme maalia. Semifinaalin paras maalintekijä SIF-paidassa oli Maria Jukola 8 osumalla. IFK:n paras viimeistelijä sarjapeleissä on ollut Lotta Kulju 62 maalilla. Välierässä Dickeniä vastaan Kulju upotti viisi maalia yhdessä IFK:n tilastokakkosen Johanna Hillin kanssa.

Useimmille siuntiolaispelaajille cupin loppuottelu on ensimmäinen ja syksyn edetessä jatkuvasti parempaan vireeseen päässyt joukkue lähtee luottavaisena kamppailuun.

– Ensimmäinen kerta minulle, joten tästä tulee hauskaa. Taistelimme [lauantaina] loppuun saakka ja uskallamme uskoa itseemme. Se on pitkässä juoksussa osoittautunut voittavaksi kaavaksi, SIF:n Anna-Mi Weurlander sanoi Yle Sportenille.

HIFK jahtaa peräti neljättä perättäistä cup-mestaruuttaan ja Dickenin kaataminen välierissä antoi vielä lisävirtaa sunnuntaille. Kauden kaksi aiempaa sarjatappiota tuli samalla ainakin osin kuitattua.

– Olimme kurinalaisia ja teimme sen mistä oli yhteisesti sovittu. Olimme oppineet läksymme, kiteytti Silja Borgarsdottir Sandelin.

SIF lähtee loppuotteluun ennakkoon altavastaajan asemassa, mutta Weurlander arvioi että Dicken olisi saattanut olla vielä pahempi kanto kaskessa.

– Sarjassa olemme pystyneet haastamaan molemmat, mutta olemme ehkä olleet hiukan lähempänä HIFK:ta.

Suomen Cupin loppuottelu SIF – HIFK Vantaan Energia Areenalla alkaa sunnuntaina 20.12. kello 13.00.

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk