Tammikuun tähtipelaajat BK-46:sta ja HIFK:sta

Naisten SM-sarjan tammikuun tähtipelaajapalkinto meni jakoon kahden kapteenin kesken. BK-46:n Jannica Kullberg ja HIFK:n Ella Holopainen keräsivät kumpikin pelaamissaan kahdessa ottelussa neljä tähteä. Valinta on Kullbergin uran ensimmäinen ja Holopaisen neljäs.

SM-sarjaan täksi kaudeksi palannut BK-46 taistelee sinnikkäästi paikasta välieriin. Joukkue on sarjassa viidentenä kolme pistettä viimeistä pudotuspelipaikkaa pitävän SIF:n perässä. BK onnistui tammikuussa voittamaan tärkeän Länsi-Uudenmaan derbyn 26-18, ja Kullberg teki ottelussa viisi maalia.

“Se oli erittäin tärkeä ottelu sekä pisteiden että itseluottamuksen kannalta.”

BK:n alkukauden Kullberg näkee sarjanousijalle tyypillisenä matkana, jossa otteet vaihtelevat.

“Meillä on ollut sekä parempia että huonompia otteluita, ja omassa pelissäkin on vielä paljon parannettavaa. Täytyy olla realistinen sen suhteen, että tämä on ensimmäinen vuosi SM-sarjassa. Itse näen kehityksen kauden alusta positiivisena.”

Ella Holopaisen kipparoima HIFK kisaa Dickenin ja GrIFK:n kanssa tasatahdissa runkosarjan voitosta. Viime kaudella HIFK putosi ensimmäistä kertaa vuosiin loppuotteluista, ja täksi kaudeksi joukkue nuoreni huomattavasti. Runkosarjan voittajalle saattaa olla helpompi polku loppuotteluihin, mutta se ei vielä Holopaisen sanoin ratkaise mestaruutta.

“Sarja on tänä vuonna ollut tasaisempi ja kolmen kärjessä käydään tiukkaa taistelua. Runkosarjan voitto onkin varmasti jokaisella tähtäimessä ja siitä on etua, mutta se ei kuitenkaan vielä ratkaise lopullisia sijoituksia tai mestaruutta.”

Holopainen kuuluu joukkueensa runkopelaajiin ja on tärkeä lenkki kummassakin kenttäpäädyssä. Tasaisuus on 25:n maaottelun kokemuksen omaavan sentterin valttikortti, mutta sitä hän kaipaa vielä lisää:

“Olemme pelanneet tällä kaudella hyviä tiukkoja pelejä. Kehitystä on tapahtunut ja olemme saaneet varsinkin puolustukseen lisää varmuutta. Parannettavaa kuitenkin vielä on jotta pystyisimme pelaamaan tasaisen hyvin sekä jokaisen pelin että myös yksittäiset pelit alusta loppuun. Omaan peliin saan varmuutta siitä, että luotan joukkuekavereihin ja siihen että yhteispelimme toimii.”

Tammikuun tähtipelaajat pääsevät heti helmikuun alussa pelaamaan vastakkain. Lauantaina 4.2. HIFK kohtaa BK-46:n Helsingin Urheilutalossa.

Jannica Kullberg

Synt. 1998
CM 166
Pelipaikka: 9M


Ella Holopainen

Synt. 1997
CM: 179
Pelipaikka: K6

Aiemmat seurat:
Sparta IF


Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk