Dickenille kolmas peräkkäinen Suomen Cupin voitto

Dicken ja HIFK kävivät todella tiukan taistelun Suomen Cupin voitosta. Lopulta Dicken otti kolmannen peräkkäisen Suomen Cupin voittonsa. Pokaali tuli lukemin 22-20 (11-7).

Dicken näytti tulevan otteluun tuoreemmilla jaloilla, kun se repäisi ensimmäisen jakson puoliväliin mennessä jo kuuden maalin johdon. Dickenin puolustus maalivahti Ida Lökström johdolla sai tylsytettyä HIFK:n hyökkäysaseet. Toisaalta ei Dickenkään maaleilla juhlinut, mutta sai kuitenkin kasvatettua neljän maalin eron.

Toisella puoliajalla Dicken sai pidettyä johtoasemansa. HIFK sai lopussa kirin aikaiseksi ja nousi jo maalin päähän pari minuuttia ennen loppua. Dickenin Matilda Peitsaro ja Anna Westerlund iskivät kuitenkin lopulliset niitit cup-voitolle.

Mestaruus oli Dickenille kymmenes. Samalla se nousi yksin kaikkien aikojen tilaston kakkoseksi ja voiton päähän HIFK:sta.

Dickenin päävalmentaja Thomas Lindström hehkutti tasaista kamppailua.

– Tiukka peli! HIFK puolusti niin kuin oletimme, mutta pienillä muutoksilla, jotka tekivät hyökkäyspelistämme vaikean. Puolustus toimii hyvin ja hyökkäyspelikin saatiin lopuksi ratkaistua.

HIFK-luotsi Nils Kühr harmitteli, että oma joukkue heräsi taistelemaan voitosta liian myöhään.

– Onnitellut Dickenille! Me emme oikein olleet pelissä mukana. Viimeiset 20 minuuttia ehkä, mutta siinä vaiheessa tarvitsee myös hieman onnea, onnea meillä ei ollut tänään.

Erinomaisen pelin Dickenin maalilla pelannut Ida Lökström hehkutti joukkueen suoritusta.

– Oikein hieno joukkuepeli ja taisteluasenne loppuun asti. Voitto maistuu hyvältä.

Dicken-HIFK 22-20 (11-7)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
Dicken: Malena Heikkinen 6, Anna Westerlund 5 (1), Matilda Peitsaro 5 (1), Linn Wentzel 4, Linnea Aula 2

HIFK: Saara Lehtola 5, Ella Holopainen 4, Isabel Larsson 3, Sara Jäntti 3 (3), Anniina Nyholm 2, Tina Mäkinen 1, Kira Härkönen 1, Jannie Grönmark 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Linn Wentzel 1 x 2 min, Matilda Peitsaro 2 x 2 min
HIFK: –

Erotuomarit: Niko Tillan – Magnus Roth

Yleisöä: 436

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk