Valmennuskaksikko Lindholm-Tallqvist jatkaa HIFK:n peräsimessä

Moninkertainen naisten Suomen mestari HIFK Damhandboll on sopinut vuoden mittaisesta jatkosta nykyisten valmentajiensa Birgitta Lindholmin ja Annette Tallqvistin kanssa.

HIFK:n tavoite on selkeä: tason nosto, pelin kehittäminen ja menestyminen kansainvälisillä kentillä. Kotimaassa tavoitteena on olla Suomen ykkönen. Tavoitteen saavuttamiseksi jatkuvuus on ensisijaisen tärkeää, ja siksi katsottiin, että hyvää tulosta aikaan saanut valmennuskaksikko jatkaa, koska myös pelaajisto pysyy ensi kaudella lähes samana. Muutaman pelaajan jatko on vielä auki opiskelusuunnitelmien vuoksi.

HIFK:n käsipallonaisten toiminnan kulmakiviä ovat olleet määrätietoisuus, pitkäjänteisyys ja menestys, joiden varaan toimintaa on rakennettu jo monta vuotta. Nyt joukkue haluaa kuitenkin ottaa askeleen eteenpäin ammattimaisempaan suuntaan. Kehitettävää on yksilötaidoissa, joukkuepelaamisessa ja puolustustyöskentelyssä, ja etenkin fysiikkapuoli vaatii parannusta.

– Se, että olemme Suomessa ykkösiä, ei riitä, toteaa päävalmentaja Birgitta Lindholm.

– Tavoitteenamme on kehittää omaa peliämme paremmaksi, mutta myös kehittää pelaajiamme yksilötasolla ja viedä lajia eteenpäin. Seurojen tehtävä on kehittää lajia.

Ensi kaudella HIFK aikoo osallistua johonkin Euroopan Cup-kilpailuun, joka on todennäköisesti Challenge Cup. Harjoittelu, johon tulee sisältymään uusia elementtejä, lähtee käyntiin heti Siuntio Cupin jälkeen toukokuun puolessa välissä.

Tällä hetkellä joukkue keskittyy täysillä tiistaina 14.4. alkaviin SM-finaaleihin ja yrittää uusia mestaruutensa. Finaalivastus on helsinkiläinen Dicken. Finaalit pelataan paras viidestä -menetelmällä. Ottelupäivämäärät ovat 14.4. klo 19.15 Helsingin Urheilutalo, 22.4. Pirkkola ja 24.4. klo 19.00 Urheilutalo sekä tarvittaessa 26.4. ja 28.4. HIFK jahtaa seuran historian 29. mestaruuttaan.

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk