Finaaliennakko: Dicken-GrIFK

Naisten käsipallon SM-sarjan finaalit käynnistyvät maanantaina. Hallitseva mestari Dicken puolustaa mestaruutta ja saa vastaansa GrIFK:n.

Dicken selvitti runkosarjan selvänä voittajana ja kaatoi välierissä SIF:n suoraan kolmessa ottelussa. GrIFK lähti välierään HIFK:ta vastaan runkosarjan kolmosena, mutta pystyi kaatamaan helsinkiläiset otteluvoitoin 3-1 edeten näin finaaliin.

– SM-sarja on ollut tänä vuonna tosi tasainen. Joukkueet ovat pelanneet paljon ristiin ja tasaisia pelejä on ollut. Joukkue oli hyvin sekä henkisesti että pelillisesti valmistautunut välieräsarjaan. Saimme heikon alun sarjaan, mutta tiesimme, että jos pysymme pelisuunnitelmassa, niin olemme vahvoilla. Joukkueeseen on ollut hyvä flow päällä koko viimeisen sarjakierroksen ja pudotuspelien alla.  Lähdemme itsevarmana ja omaan tekemiseen luottaen tulevaan finaalisarjaan, GrIFK:n päävalmentaja Patrik Johanson miettii.

GrIFK rikkoi vuodesta 2014 jatkuneen putken, jossa Dicken ja HIFK kohtaavat finaalissa. Edellisen kerran GrIFK nähtiin finaalissa vuonna 2013. Dickenillä on haussa historiansa 15. mestaruus, kun taas GrIFK tavoittelee toista mestaruuttaan. GrIFK ainoa mestaruus on vuodelta 2009.

Tilastojen ja historian valossa Dicken on ottelussa selvä ennakkosuosikki, mutta GrIFK on osoittanut kevään peleissä pystyvänsä tosissaan haastamaan hallitsevan mestarin. Joukkueet kohtasivat tällä kaudella neljästi runkosarjan aikana ja Dicken voitti otteluista kolme. Kolmessa ottelussa joukkueiden välinen ero oli kuitenkin enimmillään kaksi maalia. Joukkueet kohtasivat toisensa myös Suomen Cupin finaalissa, jonka Dicken vei nimiinsä, joten GrIFK:lla on revanssi haussa myös siitä.

Johanson uskoo GrIFK:lla olevan eväät Dickenin kaatamiseen.

– Pelasimme Dickeniä vastaan kauden aikana monta tasaista vääntöä. Ottelut ratkaistiin vasta viimeisten minuuttien aikana. Olemme jo kauden aikana työstäneet eri asioita eri joukkueita vastaan, joten olemme itsevarmoja että meillä on lääkkeet voittoon. Vahvalla uskolla omaan tekemiseen ja nöyrällä työnteolla lähdetään hakemaan voittoja, Johanson toteaa.

Myös Dickenin päävalmentaja Ken Sirenius ennakoi tasaista finaalisarjaa.

– Finaalisarjasta tulee toivottavasti tiukka. Me tulemme toki terveellä itseluottamuksella ja hyvällä fiiliksellä. Teemme joukkueena ja yksilöinä aina parhaamme, alleviivaa Sirenius.

Molemmilta joukkueilta löytyy uhkaa hyökkäyspäässä, kun GrIFK:n ykköstykkinä häärii runkosarjan maalikuningattaruuden voittanut Johanna Hilli. Dickenin teho jakautuvat enimmäkseen kovassa iskussa välierissä olleen Anna Westerlundin, Matilda Peitsaron ja Malena Heikkisen harteille.

Ratkaisut nähdäänkin siinä, kumpi joukkueista pystyy hiljentämään toisen tykit tehokkaammin. Dickenin puolustuspelaaminen on ollut kovalla tasolla läpi kauden ja välieräsarja HIFK:ta vastaan osoitti, että GrIFK:n puolustuspelaamisessa palikat ovat osuneet kohdilleen kauden tärkeimpään aikaan.

– Kauden alussa peli oli sekä puolustus- että hyökkäyspäässä hieman hakemista, mutta mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä valmiimmalta peli on näyttänyt. Viimeistään välieräsarjassa näytimme vahvuutemme puolustuksessa sekä laajalla ja leveällä hyökkäyspelillä, mistä löytyi monta ratkaisijaa, Johanson avaa.

Dickenin vahvuus on sen laajassa materiaalissa ja siihen joukkue luottaa myös finaalisarjassa.

– Puolustus- ja maalivahtipelaaminen on kehittynyt hyvin. Joukkue on vahvuutemme, Sirenius linjaa.

SM-sarjan finaalit pelataan paras viidestä –järjestelmällä. Mestari on selvillä viimeistään 29.4.

SM-sarjan finaalit:
Ma 18.4. kello 19.15 Dicken-GrIFK
Ke 20.4. kello 19.00 GrIFK-Dicken
La 23.4. kello 16.00 Dicken-GrIFK

Tarvittaessa
Ti 26.4. kello 19.00 GrIFK-Dicken
Pe 29.4. kello 19.15 Dicken-GrIFK

VeikkausTV ja SolidSport näyttävät kaikki ottelut suorina lähetyksinä. Lisätietoa löytyy täältä.

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk