Finaalisarja alkoi Dickenin voitolla

SM-sarjan finaalit käynnistyivät maanantaina Pirkkolassa. Dicken aloitti mestaruutensa puolustamisen vakuuttavasti ottamalla 30-20 (14-10)-voiton.

Dicken tuli otteluun ryminällä ja näytti ottavan vierailtaan heti luulot pois. Dicken kävi reilun vartin jälkeen jo 10-2 johdossa, mutta jakson toinen puolisko oli GrIFK:lta parempaa. GrIFK käväisi jo kolmen maalin päässä, mutta eroa oli neljä tauolle lähdettäessä.

Dicken ratkaisi ottelun toisen puoliajan alussa pitämällä GrIFK:n maaleitta lähes seitsemän minuuttia samalla karaten tavoittamattomiin. Dicken pystyi pitämään turvallisen johtoasemansa ilman suurempia ongelmia ja pääsi näin juhlimaan ensimmäisen finaalin voittoa.

Toinen finaali on edessä keskiviikkona Kauniaisissa.

Ken Sirenius piti omiensa suoritusta tasapainoisena.

– Meiltä hyvä alku. Me olemme stabiileja monessa tilanteessa. Huomenna istutaan alas ja analysoidaan se mitä tarvitaan, pari asiaa pitää muuttaa keskiviikkoa ajatellen. Keskiviikkona on uusi ottelu ja tarkoitus on taas maksimoida meidän suoritus.

GrIFK:n Anders Genberg siirsi katseet jo seuraavaan finaaliin.

– Finaalit ovat 1-0. Dicken oli tänään kymmenen maalia parempi. He pelasivat joukkueena paremmin. Meillä oli vähän liikaa teknisiä virheitä. Me lähdetään keskiviikkona tasoittamaan sarja.

Ottelun parhaana palkitun Matilda Peitsaron jalat pysyivät tiukasti maassa voiton jälkeen.

– Hyvä alku ottelulle, mutta tämä on pitkä sarja ja tämä ei tarkoita vielä mitään. Meidän pitää jatkaa työntekoa, mutta tästä on hyvä jatkaa.

Dicken-GrIFK 30-20 (14-10)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
Dicken: Matilda Peitsaro 11 (3), Anna Westerlund 5, Emilia Valkamo 4, Janica Sjöström 4, Linn Wentzel 2, Tove Salokivi 1, Anna Lindholm 1, Malena Heikkinen 1, Jessika Gammals 1

GrIFK: Johanna Hilli 6 (3), Greta Wirén 5, Carolina Rehnberg 3, Anette Rakkolainen 3, Fanny Reinikainen 2, Sandra Laitinen 1

Tähtipelaajat
Matilda Peitsaro Dicken 3
Greta Wirén GrIFK 2
Anna Westerlund Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Janica Sjöström 1 x 2 min, Matilda Peitsaro 1 x 2 min
GrIFK: Emma Wickström 1 x 2 min

Erotuomarit: Miro Korja – Christopher Metsämäki

Yleisöä: 487

 

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk