Kohti kautta: Dicken

Dicken lähtee kauteen hallitsevana mestarina, kun se onnistui kaatamaan viime vuoden finaaleissa HIFK:n. Tälläkin kaudella Dickenillä on kasassaan joukkue, joka taistelee mestaruudesta.

Dickenin joukkueessa muutokset ovat olleet maltillisia. Mestaruusrunko on säilynyt pääosin samana eivätkä pienet muutokset ole sekoittaneet joukkueen pakkaa liialti.

– Muutoksia tulee aina ja se kuuluu asiaan. Jos se vaikuttaisi pelaamiseen, niin silloin perusasiat olisi huonommin tehty. En koe, että se vaikuttaa meihin hirveästi, Dickenin päävalmentaja Ken Sirenius toteaa luottavaisena.

Dicken on jälleen ehkäpä suurin ennakkosuosikki, mutta Sirenius tiedostaa, ettei mestaruuden uusiminen ole helppoa.

– Haaste on kova. Sarja kehittyy ja pelien taso nousee, ja se on hyvä asia. Luulen, että tästä kaudesta tulee edellistä haastavampi. Se on juuri se, mitä meidän joukkue tarvitsee ja mitä muut joukkueet tarvitsevat. Kaikkiin otteluihin pitää valmistautua kunnolla.

Dicken osallistuu tällä kaudella myös European Cupiin. Europelit tuovat oman lisämausteensa kauteen.

– Motivaatiotahan se tuo tosi paljon. Ennen kaikkea se näkyy arjessa. Se on ehkä se tärkein osa kokonaisuutta, kun haluamme mennä koko ajan portaikossa yhden askeleen eteenpäin. Se on tosi hyvä haaste meille.

Viime kausi jouduttiin pelaamaan tyhjille katsomoille, mutta tällä kaudella saadaan ottaa yleisöä rajoitusten puitteissa. Sirenius uskoo yleisön tuovan erityisesti pelaajille omanlaisensa ekstralatauksen.

– Veikkaan, että pelaajille sillä on iso merkitys ja se luo pelkästään positiivisia ajatuksia ja tunnetiloja. Penkillä sillä ei ehkä hirveästi väliä ole. Koen, että jos saamme yleisöä peleihin ja ottelutapahtumasta tulee vähän enemmän kuin pelkästään pelaajien kaikua, niin se nostaa varmasti pelaajien tasoa.

SolidSport näyttää kaikki ottelu suorina lähetyksinä. Lisätietoa löytyy täältä.

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk