Dicken kaatoi HIFK:n selvin numeroin

Dicken näytti kyntensä, kun se aiheutti HIFK:lle sen kauden avaustappionsa voittamalla kotikentällään 31-20 (15-9).

Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli päättynyt HIFK:n yhden maalin voittoon ja muutenkin joukkueiden kohtaamiset ovat olleet viimeisten vuosien aikana tasaisia ja tiukkoja. Tällä kertaa Dicken oli kuitenkin heti alusta saakka kuskin paikalla.

Dicken nappasi itselleen neljän maalin johdon jo ensiminuuteilla, ja vaikka HIFK nousi kahden maalin päähän, laittoi kotijoukkue taas kaasua kireämmälle kasvattaen eroa. Parhaimmillaan Dicken kävi jo seitsemän maalin karkumatkalla, mutta tauolle lähtiessä eroa oli kuusi.

Dicken ei antanut HIFK:lle siimaa myöskään toisella puoliajalla. Dicken päätti omat hyökkäyksensä kovalla prosentilla ja toisaalta Ida Lökström Dickenin maalilla pelasi erinomaisesti. Lopulta Dicken kuittasi itselleen tärkeät ja maukkaat pisteet.

Dickenin päävalmentaja Ken Sirenius hehkutti omiensa esitystä.

– Olimme keskittyneitä ja fokusoituneita, olimme rauhallisia ja hallitsimme ottelua hyvin alusta loppuun. Olen ylpeä ja erittäin tyytyväinen koko joukkueen tämänpäiväisestä suorituksesta.

HIFK-luotsi Nils Kühr oli allapäin ottelun jälkeen.

– Näin käy välilläl. Sanoisin, että vähän odotimme tällaista tulosta. Näin käy välillä kauden aikana. Otamme tästä parhaat asiat mukaamme ja opimme tästä. Onnittelut Dickenille, se oli tänään parempi joukkue ja teki vähemmän virheitä. Menemme kotiin, teemme enemmän työtä ja opimme enemmän.

Ottelun parhaana palkittu Lökström iloitsi voitosta.

– Taistelimme alusta asti. Olen todella iloinen, että voitimme.

Ottelussa kirjoitettiin myös kappale suomalaista käsipallohistoriaa, kun HIFK:n Annamari Jääskeläinen pelasi 400. SM-ottelunsa. Huikean tasaluvun kunniaksi Jääskeläinen pelasi poikkeuksellisesti pelinumerolla 400.

Dicken-HIFK 31-20 (15-9)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
Dicken: Anna Lindholm 6, Matilda Peitsaro 5, Anna Westerlund 5, Tove Salokivi 4, Emilia Valkamo 2, Malena Heikkinen 2, Ella Valkamo 2, Janica Sjöström 2, Linn Wentzel 2, Ida Lökström 1

HIFK: Ella Holopainen 5, Kira Härkönen 3 (2), Petra Gostowski 3, Emma von Nandelstadh 3, Kathlen Ax 2, Ida Väyrynen 1

Tähtipelaajat
Ida Lökströmö Dicken 3
Anna Lindholm Dicken 2
Matilda Peitsaro Dicken 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Emilia Valkamo 1 x 2 min, Janica Sjöström 1 x 2 min
HIFK: Anni Kaikko 1 x 2 min, Emma von Nandelstadh 1 x 2 min, Ida Väyrynen 1 x 2 min

Erotuomarit: Jan Helander-Teemu Kaulio

Yleisöä: 188

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk