GrIFK kaatoi HIFK:n ja eteni finaaliin

GrIFK selvitti tiensä Suomen Cupin finaaliin voittamalla HIFK:n 29-23 (14-10).

HIFK oli vielä hallitsevampi osapuoli ensimmäisen jakson puoliväliin saakka, mutta sen jälkeen vaaka kallistui kotijoukkueelle. HIFK onnistui tekemään viimeiseen 13 minuuttiin vain yhden maalin ja GrIFK karkasi samalla neljän maalin johtoon.

Toisella puoliajalla GrIFK:n ote ei herpaantunut. Ratkaisun hetkiä elettiin jo heti alussa, kun GrIFK sai kasvatettua johtonsa seitsemään. HIFK ei saanut kunnollista kirivaihdetta silmään missään vaiheessa eikä GrIFK:lla ollut 12 maalia heittäneen Johanna Hillin johdolla suuria vaikeuksia pitää johtoaan loppuun saakka.

Edellisen kerran GrIFK oli Suomen Cupin finaalissa kaudella 2019-20, jolloin se hävisi juuri HIFK:lle. Loppuottelupaikka on GrIFK:lle sen historian seitsemäs ja se hakee ensimmäistä voittoaan.

GrIFK:n päävalmentaja Patrik Johanson riemuitsi finaalipaikasta.

– Ihanaa, että pääsimme jatkoon finaaliin. Naiset pelasivat oikein hyvää käsipalloa. Puolustus toimi hyvin ja onnistuimme pelaamaan sovitun mukaisesti. Moa oli oikein hyvä maalissa.

HIFK:n käskijä Nils Kühr harmitteli omiensa virheitä.

– Teimme liian monta virhettä. Ajoitus ei ollut riittävä ja teimme liian monta virhettä. Grani pelasi hyvin tänään ja ansaitsi voittonsa. Onnittelut.

GrIFK-HIFK 29-23 (14-10)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
GrIFK: Johanna Hilli 12 (3), Carolina Rehnberg 5, Fredrika af Hällström 4, Sandra Laitinen 3, Fanny Reinikainen 2, Louise Heinonen 2, Amanda Olsson 1

HIFK: Kathlen Ax 6 (1), Kira Härkönen 5 (3), Ella Holopainen 4, Emma von Nandelstadh 3, Petra Gostowski 3, Jannie Grönmark 2

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: Fanny Reinikainen 1 x 2 min
HIFK: Emma von Nandelstadh 2 x 2 min, Petra Gostowski 1 x 2 min

Erotuomarit: Sami Kinnari – Johan Skogberg

Yleisöä: 221

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk