PIF taisteli, mutta HIFK vei voiton

HIFK ei antanut PIF:n yllättää itseään, vaan otti pisteet lopulta selvällä 36-18 (21-11)-voitolla.

HIFK aloitti ottelun emännän ottein ja ensimmäisen reilun kympin jälkeen se oli repäissyt jo kahdeksan maalin johdon. PIF ei kuitenkaan luovuttanut, vaan nousi parhaimmillaan viiden pisteen päähän. HIFK oli kuitenkin erittäin vahva erän lopussa kasvattaen eron lopulta kymmeneen maaliin.

Toisen jakson alkupuolella Isabel Larsson iski lopullisen niitin ottelulle tehden neljä peräkkäistä maalia ja ero oli 13 maalia. PIF pääsi vielä kymmenen maalin päähän, mutta sen jälkeen kapealla materiaalilla pelanneen paraislaisjoukkueen bensa loppui ja HIFK vei viimeisen reilun kympin 10-2 kaunistellen numeroita.

Voitosta huolimatta HIFK:n päävalmentaja Nils Kühr ei ollut omiensa esitykseen tyytyväinen.

– Meidän osaltamme ottelu oli tänään kuin sää ulkona. Pargas pelasi paljon paremmin tänään kuin edelliskohtaamisessamme. Meillä ei oikein tuntunut olevan suunnitelmaa hyökkäyksessä eikä puolustuksessa, Kühr harmitteli.

PIF-luotsi Robert Åberg myönsi jalan painaneen ottelun lopussa.

– Jos me lauantaina jaksoimme 45 minuuttia, niin tänään pystyimme ehkä 50 minuuttia. Yritimme pitää tekniset virheet vähissä, sillä tiesimme HIFK:n rankaisevan välittömästi. Heti kun väsymme, menetämme kontrollin ja sen jälkeen napsahtaa.

HIFK:lle 11 maalia heittänyt Petra Gostowski ei nähnyt ottelua aivan yhtä synkkänä kuin päävalmentajansa.

– Ihan hyvä peli meiltä näin keskiviikkoiltana, mutta vähän turhan paljon teknisiä virheitä sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Tärkeintä oli kuitenkin kaksi pistettä.

HIFK-PIF 36-18 (21-11)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
HIFK: Petra Gostowski 11, Ella Holopainen 7, Isabel Larsson 6, Emma von Nandelstadh 5, Kathlen Ax 3, Kira Härkönen 2, Annika Juvala 1, Ellen Härkönen 1

PIF: Matilda Sjöstedt 7, Joanna Perho 3, Thea Nordling 3, Anette Rakkolainen 2, Ella Lepola 1, Rebecca Anckar 1, Antonia Ahlbäck 1

Tähtipelaajat
Petra Gostowski HIFK 3
Jessica Ranta-aho PIF 2
Isabel Larsson HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Ella Holopainen 1 x 2 min, Kathlen Ax 1 x 2 min

PIF: –

Erotuomarit: Krister Illman – Janne Liimatainen

Yleisöä: 0

 

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk