Dicken ja HIFK jakoivat pisteet

Dicken ja HIFK kävivät tavoilleen uskollisena jännittävän ja tiukan kamppailun. Joukkueet eivät lopulta saaneet toisistaan eroa, vaan päätyivät 30-30 päättyneeseen tasapeliin.

Kotijoukkue tuli peliin paremmalla jalalla ja nappasi alkuminuuteilla 5-1-johdon ja pystyi pitämään parin maalin hajuraon. Ensimmäisen jakson edetessä HIFK sai peliään paremmin kulkemaan ja Ella Holopaisen johdolla nousi hetkellisesti johtoonkin. Dickenin vahva loppu kuitenkin siivitti sen kahden maalin johdossa toiselle puoliajalle.

HIFK kuroi toisen puoliajan alkuun Dickenin johdon kiinni ja joukkueet etenivät lähes tasatahdissa loppuun saakka. Joukkueiden välinen ero ei käynyt kahta maalia suurempana. HIFK oli lopussa täydessä pistepotissa kiinni, mutta Jessika Gammals heitti Dickenin tasoihin viime sekunneilla. Näin pisteet jaettiin.

Tasapelillä Dicken piti paikkansa sarjakärjessä, mutta HIFK haaveet runkosarjan voitosta kokivat ison kolauksen. Joukkueiden välinen ero on edelleen neljä pistettä, kun runkosarjaa on jäljellä kaksi kierrosta.

Dickenin päävalmentaja Thomas Lundström piti lopputulosta oikeutettuna.

– Tasainen ottelu. Oli hyvin paljon käänteitä. Oli epäselvää loppuun asti kuka veisi pisteet. Jaetut pisteet oli reilu tulos tänään.

HIFK-luotsi Nils Kühr oli samaa mieltä.

– Meiltä ok peli, hieman ongelmia puolustuksessa, 30 maalia on hieman liikaa. Dickenin viivapelaajan kanssa oli välillä ongelmia. Mielestäni tulos on reilu.

Dickenin maalilla erinomaisesti torjunut Ida Lökström kiitteli ottelun tasoa.

– Erittäin kova ja vaikea ottelu. Saimme todellakin tehdä töitä, jotta saisimme pisteen.

Dicken-HIFK 30-30 (17-15)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
Dicken: Matilda Peitsaro 8 (1), Anna Westerlund 6, Jessika Gammals 5, Linnea Aula 3, Linn Wentzel 2, Malena Heikkinen 2, Ella Valkamo 1, Janica Sjöström 1, Nina Ottelin 1, Ida Lökström 1

HIFK: Ella Holopainen 8, Sara Jäntti 6 (2), Anniina Nyholm 5, Isabel Larsson 5, Kira Härkönen 3, Emma von Nandelstadh 1, Mari Paukku 1, Annika Juvala 1

Tähtipelaajat
Ida Lökström Dicken 3
Matilda Peitsaro Dicken 2
Ella Holopainen HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Anna Westerlund 1 x 2 min, Linn Wentzel 2 x 2 min, Linnea Aula 1 x 2 min
HIFK: Annika Juvala 1 x 2 min, Jannie Grönmark 1 x 2 min

Erotuomarit: Krister Illman – Janne Liimatainen

Yleisöä: 306

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk