Dicken jyräsi finaaliin

Dicken kaatoi viime vuoden Suomen Cupin finaalin uusinnassa GrIFK:n 32-24 (19-9) ja jatkaa mestaruutensa puolustamista.

Ottelussa kohtasivat myös SM-sarjan kärkikaksikko. Siinä mielessä oli ehkä pienoinen yllätys, että Dicken karkasi heti alussa ja piti johtonsa loppuun saakka. Ensimmäisen puoliajan alussa Malena Heikkinen ja Linn Wentzel johdattivat Dickenin irtiottoa. Tauolle lähdettäessä Dicken oli repäissyt kymmenen maalin johdon.

Toisella puoliajalla GrIFK ei saanut käynnistettyä kunnon takaa-ajoa. Sen etsikkoaika osui heti puoliajan alkuun, kun se repäisi muutamassa minuutissa 5-0-jakson ja kavensi eron kuuteen. Sen jälkeen Dicken vei seuraavat seitsemän minuuttia 6-1 ja piti turvallisen johtoaseman loppuun saakka.

Dickenin päävalmentaja Thomas Lindström kehui joukkueensa seurassa.

– Huomasi, että joukkue halusi voittaa ottelun. Meillä oli oikein hyvä fokus ensimmäisessä erässä. Meidän suunnitelmat toimi hyvin. Toinen puoliaika piti pelata pois. Nyt on tärkeätä palautua huomiseen otteluun, Lindström totesi.

GrIFK-luotsi Patrik Johanson myönsi Dickenin paremmuuden.

– Onnea Dickenille finaalipaikasta! He pelasivat meidät ulos kokonaan, ensimmäisessä erässä oli vain yksi joukkue kentällä. Toisen puoliajan aikana yritämme vähän uusia juttuja, mutta Dicken hoiti sen aika helposti.

Dickenin finaalipaikka on sille kolmas peräkkäinen. Se on voittanut kaksi edellisfinaalia.

Dicken-GrIFK 32-24 (19-9)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
Dicken: Linn Wentzel 7, Malena Heikkinen 5, Linnea Aula 5, Anna Westerlund 4 (1), Matilda Peitsaro 4, Ella Valkamo 3, Emilia Kohonen 2, Daniela Hudd 2

GrIFK: Johanna Hilli 7, Greta Wirén 5, Corinna Jensen 4, Mathilda Sandblom 2, Ella Paukku 2, Amanda Olsson 2, Fanny Reinikainen 1, Irina Jolkkonen 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
Dicken: Emilia Kohonen suora punainen kortti, Malena Heikkinen 1 x 2 min
GrIFK: Linnea Harms 1 x 2 min

Erotuomarit: Jan Helander – Miro Korja

Yleisöä: 315

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk