GrIFK avasi voitolla KyIF:stä

GrIFK nappasi kauden avausvoittonsa kaataessaan KyIF:n 29-23 (14-13).

GrIFK johti käytännössä koko ensimmäisen puoliajan, mutta KyIF taisteli koko ajan lähietäisyydellä. Parhaimmillaan GrIFK:lla oli jakson lopulla neljän maalin johto, mutta Maja Sannholmin johdolla KyIF kavensi eron yhteen tauolle lähdettäessä.

GrIFK sai toiselle puoliajalle hyvän alun ja kasvatti tasaisesti johtoon. KyIF pysyi Sannholmin maaleilla kannassa, mutta GrIFK oli lopulta liian vahva. Kotijoukkueen Johanna Hilli aloitti kauden vahvasti heittämällä yhdeksän maalia.

GrIFK-luotsi Pava Johanson löysi ottelusta avausottelulle tyypillisiä piirteitä sekä parannettavaa.

– Tyypillinen kauden avausottelu, pientä jännitystä ja yksinkertaisia teknisiä virheitä. Emme ihan onnistuneet puolustuksessa ja päästimme helppoja maaleja. Toisella puoliajalla nostimme pelitasoa, autoimme maalivahtia sekä loimme hyviä pelitilanteita hyökkäyksessä.

KyIF:n Birgitta Lindholm myönsi GrIFK:n olleen parempi.

– Grani olivat tänään hereillä ja tekivät sen hyvin. Pysyimme hyvin mukana ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliajalla teimme paljoon teknillisiä virheitä, joka näkyi pelifiiliksessä. Grani ansaitsi 2 pistettä.

Parhaan pelaajan palkinnon pokannut Hilli myönsi, että avausottelu näkyi esityksessä.

– Pientä jännitystä avausottelussa ja toivotaan, että se jää tähän otteluun. Toisella puoliajalla kontrasimme hyvin ja käytimme hyväksi KyIFin virheet.

GrIFK-KyIF 29-23 (14-13)

Maalintekijät: maalit (7m maalit)
GrIFK: Johanna Hilli 9 (2), Anette Rakkolainen 4, Ella Paukku 3, Emily Johansson 3, Corinna Jensen 3, Louise Heinonen 3, Greta Wirén 2, Fanny Reinikainen 1, Sandra Laitinen 1

KyIF: Maja Sannholm 7 (3), Jessi Laasio 3, Emilia Karell 3, Natascha Foley 3, Cecilia Vossi 2, Milla Maristo 2, Ellen Sampakoski 1, Linda Melanen 1, Malena Ekman 1

Tähtipelaajat
Johanna Hilli GrIFK 3
Maja Sannholm KyIF 2
Ella Paukku GrIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
GrIFK: –
KyIF: Cecilia Vossi 1 x 2 min, Natascha Foley 1 x 2 min

Erotuomarit: Werneri Kivipato – Sami Kinnari

Yleisöä: 123

Koko käsipalloliiton historia nyt kaksissa kansissa! Tilaa Pihkassa palloon tai Fäst vid bollen nyt vaivattomasti verkosta.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk