Klassikkofinaali edessä

Naisten Suomen Cupin mestaruus ratkaistaan lauantaina Pirkkolassa, kun Dicken ja HIFK iskevät yhteen. Vastakkain ovat samalla cup-historian kaksi menestyneintä joukkuetta.

Molemmat voittivat omat välieränsä varsin selvästi. Dicken tylsytti GrIFK:n aseet ja otti lopulta yllättävänkin selvän 32-24-voiton. Dicken piti ottelua kontrollissaan alkuminuuteista lähtien.

Käsikirjoitus oli pääosin sama myös toisessa välierässä. HIFK repäisi BK-46:tta vastaan ensimmäisellä jaksolla eikä BK-46 päässyt enää peliin mukaan. HIFK selvisi finaaliin 34-19-voitolla.

Dickenin ja HIFK:n Suomen Cupien finaalien historia on intensiivinen. Jompikumpi joukkueista on voittanut finaalin viimeiset 10 vuotta. Edellisen kerran mestaruus karkasi kaksikon ulkopuolelle vuonna 2012, kun SIF voitti HIFK:n finaalissa. Viimeisen vuosikymmenen finaaleista seitsemän mestaruuksista on mennyt HIFK:lle ja kolme Dickenille. Dicken on tosin viime aikoina ollut niskan päällä voittaen kaksi edellistä cupia.

Vastakkain ovat myös kaksi menestyneintä cup-joukkuetta. HIFK pitää piikkipaikkaa cup-voittojen määrässä, sillä se on kerännyt niitä tusinan verran. Dicken seuraa kakkosena yhdeksällä cup-mestaruudella. Yhtä monta voittoa on myös Spartalla.

Kyse on HIFK:lle 23. kerta finaalissa ja Dickenille 20.

Edessä onkin todellinen klassikko.

Suomen Cupin finaali:
La 28.1. kello 17.00 Dicken-HIFK

HandisTV näyttää kaikki ottelut suorina lähetyksinä. HandisTV:n pariin pääset täältä.

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk