Kohti kautta: Dicken

Dicken lähtee kauteen hallitsevana tuplamestarina, mutta joukkue on muuttunut paljon viime kaudesta. Dicken onkin tietyllä tapaa hieman arvoituksellinen kauteen lähdettäessä.

Dicken jyräsi viime kaudella vakuuttavasti mestaruuteen. Joukkueen runko oli hioutunut vuosien varrella niin, että se pystyi kääntämään tiukkoja pelejä edukseen rutiinilla. Täksi kaudeksi joukkueessa on kuitenkin tapahtunut isoja muutoksia.

Valmennuspuolella tapahtui vaihtuvuutta, kun Thomas Lindström otti Dickenin miesten päävalmentajaksi siirtyneen Ken Sireniuksen paikan.

– Pelaajaryhmässä on tapahtunut iso muutos. Olemme menettäneet tälle kaudella paljon kokemusta ja siinä meni paljon rutiinia. Olemme varmaan Kenin kanssa myös vähän erilaisia tyyppejä. Minä olen vasta opettelemassa tässä miten tuon joukkueen kanssa pitää menetellä ja minullekin vähän uutta. Pelaajat ovat auttaneet siinä aika paljon ja siellä on paljon osaavia tyyppejä. Siellä on prosessit olleet viime kaudet ja he ovat menneet koko ajan eteenpäin. Sen huomaa, että pelaajat ovat aika itseohjautuvia ja yritän antaa heille tilan ja yrittää olla apuna siinä, kun mietimme peliä ja miten menemme eteenpäin, Lindström pohtii.

Pelaajapuolella on tapahtunut myös isoja muutoksia. Viime kauden jälkeen Anna Broman, Tove Salokivi, Emilia Valkamo ja Anna Lindholm päättivät komeat pelaajauransa. Lisäksi maalivahtiosasto meni uusiksi, kun viime kaudella tolppien välissä olleet Kira Itkonen ja Tinja Inget lähtivät.

Dicken ei ole lähtenyt haalimaan uusia pelaajia toisista joukkueista, vaan on nostanut omia nuoriaan entistä rohkeammin mukaan.

– Viime kaudella oli todella iso ryhmä. Siellä oli pelaajia, jotka olivat treeneissä mukana, mutteivät saaneet hirveästi peliaikaa. Odotan selkeästi askelia eteenpäin. Ajamme sisään enemmän näitä nuorempia, jotka ovat olleet ulkopuolella. Uskon heidän olevan valmiita siihen.

Dicken lähtee jokaiseen kauteen yhtenä suurimpana mestarisuosikkina ja historia puhuu puolestaan. Dicken on selvittänyt tiensä kahdeksan kertaa peräkkäin finaaliin ja voittanut sen kuudesti. Lindstöm myöntää, että menestys tuo myös paineita.

– Kyllä se jonkun verran tuo. Viime vuosihan oli aikamoista voittomarssia. Nyt pitää myös varautua siihen, ettei se tällä kaudella ole välttämättä yhtä helppoa. Joukkueet ovat vahvistuneet, ja varsinkin Grani on vahvistunut selkeästi viime vuodesta. Siitä tulee todella mielenkiintoista katsoa miten pelit lähtevät käyntiin. Mitä olen seurannut, niin Siuntiokin on pelannut harjoitusotteluissa vahvasti.

Vaikka Lindström tuli mukaan uutena valmentajana, niin ei hän lähde liikaa sekoittelemaan menestysreseptiä, mutta myöntää, että muutoksia saatetaan jatkossa nähdä enemmän.

– Kyllä se jonkin verran muuttuu, mutta ne peruspilarit on laitettu ja ne ovat hyvät eikä niitä ole turha mennä muuttamaan. Nyt on myös eurocupit tulossa ja valmistautumisaika niihin on aika lyhyt, joten mitään isoja muutoksia emme ole lähteneet tekemään. Nyt mennään mitä osataan hyvin ja sitten europelien jälkeen katsotaan, että lähdetäänkö muuttamaan jotain.

Lindström nostaa tämän kauden suurimmaksi uhaksi viime vuoden finaalivastuksensa GrIFK:n.

– Grani näytti viime vuonna, että pystyy meidät jopa kukistamaan ja painostamaan. Ne ovat vahvistuneet edelleen viime vuodesta, vaikka joku lopetti, mutta hyvää uutta pelaajaa saatiin tilalle

Dicken aloittaa kautensa keskiviikkona kohdatessaan sarjanousija BK-46:n. Pirkkolassa pelattava ottelua alkaa kello 19.15.

Dicken
Kaudella 2021-22: Voitti finaalissa GrIFK:n otteluvoitoin 3-0. Voitti Suomen Cupin finaalissa myös GrIFK:n.

Tulleet pelaajat:
Linnea Aula (Füchse Berlin, GER)
Emilia Sundström (oma juniori)
Andrea Bäckström (oma juniori)

Lähteneet pelaajat:
Anna Broman
Tove Salokivi
Emilia Valkamo
Kira Itkonen
Tinja Inget
Anna Lindholm

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk