Kohti kautta: SIF

SIF selvitti tiensä viime kaudella neljän parhaan joukkoon ja lähtee tähän kauteen jonkin verran muuttuneena.

SIF puristi vahvan loppukauden ansiosta välieriin viime kaudella, mutta taipui välierässä Dickenille ja pronssipelissä HIFK:lle. Joukkueen runkosarjan loppu oli kuitenkin vahva, kun se voitti seitsemästä viimeisestä pelistään viisi. Kapteeni Maria Barckin mukaan siuntiolaiset pyrkivät tällä kaudella olemaan vahvoja heti avauspelistä lähtien.

– Kyllä nyt lähdetään heti alusta asti taistelemaan, ja meillä on jo selkeä tavoite ja rakennamme sitä peliä. Olemme tehneet paljon töitä jo kesästä lähtien, Barck toteaa.

SIF:n suurin muutos viime kaudesta on päävalmentajan vaihtuminen, kun Nils-Erik “Nisse” Heerman otti Jan Hagmanin paikan. Barckin mukaan valmentajia on vielä vaikea vertailla keskenään.

– Molemmat ovat erittäin kannustavia valmentajia ja molemmilta saa paljon henkilökohtaisia neuvoja. Toki Nisse on ehkä asteen verran rauhallisempi noin yleisesti ja Janne eli aika tunteella mukana. Meillä ei ole ollut vielä yhtään sarjapeliä, etten voi hirveän kattavasti vielä kommentoida minkälainen Nisse tulee olemaan peleissä.

Uusi valmentaja tuo mukanaan aina omat ajatuksensa pelaajista ja pelistä. Sen Barck näkee suurimpana haasteen yhteispelin löytymisen.

– Taas kerran on uusi valmentaja. Pelaajia on samoja, mutta on uusiakin. Haaste tulee olemaan se, miten me löydämme toisemme, ja saamme kokonaisuuden toimimaan. Viime kaudella tuntui siltä, että meillä oli vähän hankaluuksia löytää sitä meidän omaa juttuamme kauden aikana. Loppukiri tuli sitten loppuvaiheessa, kun löysimme oman tyylimme ja opimme tuntemaan toisiamme paremmin. Jos saataisiin toimimaan heti alusta, niin se on sellainen mihin pitää keskittyä.

SIF lähtee hakemaan menestystä vahvan puolustuspelaamisen turvin.

– Kova puolustus, siitä lähdetään. Haluamme satsata siihen, että meidän puolustus on sellainen, mihin mielellään kukaan ei tule ja hyvän puolustuspelin kautta saamme nopeutta hyökkäyspeliin. Nämä ovat sellaisia juttuja mitä toivoisin, että nähtäisiin paljon.

SIF:n kausi alkaa vieraskentältä, kun se kohtaa lauantaina 24.9. HIFK:n 13.45 alkaen.

SIF
Kaudella 2021-22: Sijoittui neljänneksi.

Tulleet pelaajat:
Nea Heerman (BK-46)
Joanna Yli-Suvanto (PIF)
Nelli Snellman (PIF)

Lähteneet pelaajat:
Linnea Höysti (PIF)
Saara Lehtola (HIFK)
Carin Lemström

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.
Avainsanat:

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk