Sparta nousi selvään voittoon Atlaksesta

Atlaksen salama-alku ei häkellyttänyt Spartaa joukkueitten kohdatessa lauantaina Pirkkolassa, vaan emännät nousivat jo taukoon mennessä selvään johtoon ja kuittasivat sarjapisteet lopulta selkeän 12 maalin voiton myötä.

Atlas tuli otteluun todella vahvasti ja johti reilun kuuden minuutin pelin jälkeen jo 4-0, mutta Sparta heräsi vähitellen ja puristi ottelun tasoihin 15. minuuttiin mennessä. Tasatahtia edettiin, kunnes viimeinen kymmenminuuttinen ennen taukoa oli suorastaan Spartan näytöstä ja kirjattiin joukkueen nimiin maalein 8-1.

Atlas aloitti toisenkin puoliajan vahvasti ja kutisti eron parhaimmillaan jo kolmeen maaliin, kunnes Sparta alkoi taas ottaa komentoa kentällä. Viimeinen kymmenminuuttinen oli jälleen emänniltä erittäin vahva ja lukemat venyivät sen myötä selkeiksi.

Spartan valmentaja Risto Jäntti totesi sen minkä numerotkin kertoivat.

– Erien alut olivat meille vaikeita ja silloin Atlas hallitsi ottelua mutta onneksi loppua kohden pelimme lähti kulkemaan. Anni Kaikko oli tänään hyvä ja erityismaininta B-juniori Ella Holopaiselle, kolme maalia naisten debyyttiottelussaan, Jäntti kiitteli

Kuusi maalia viimeistellyt Spartan Anni Kaikko vei ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin.

– On aina hienoa voitta oma kasvattiseura. Joukkuepelimme sujui tänään ajoittain loistavasti, sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa ja omaan peliin täytyy olla tyytyväinen, Kaikko ynnäsi.

Kari-Petri Kallio Atlaksen penkin päässä ei lähtenyt tappiota enempiä selittelemään.

– Sparta oli yksikertaisesti parempi tänään. Maalivahtipeli oli molemmilla hyvää, mutta meidän hyökkäyspelimme virheet antoivat voiton vastustajalle.

Sparta – Atlas 34-22 (17-10)

Yleisömäärä: 75

Maalintekijät:
Sparta: Sirja Lassinharju 7, Anni Kaikko 6, Sara Jäntti 5, Hanna Heiskanen 4, Raita Heiskanen 3, Ella Holopainen 3, Elisa Manninen 2, Emilia Höglund 2, Jenni Jokinen 1 ja Linda Melanen 1.
Atlas: Anu Pihlström 6, Anna Jauhiainen 4, Tiina Helaskoski 3, Nina Sarelin 3, Emmi Högbacka 2, Ami Kunttu 1, Annica Sjölund 1, Nea Heerman 1 ja Maiju Linsberg 1.

Varoitukset:
Sparta: Elisa Manninen, Raita Heiskanen ja Linda Melanen.
Atlas: Tiina Helaskoski, Johanna Lyytinen ja Anna Jauhiainen.

Ulosajot:
Sparta: –
Atlas: Emmi Högbacka, Anu Pihlström ja Anna Jauhiainen.

LähiTapiola tähtipelaajat:
Anni Kaikko, Sparta ***
Anu Pihlström, Atlas **
Sirja Lassinharju, Sparta *

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk