ÅIFK emännöi mestari-HIFK:ta sunnuntaina

SM-sarjan viikonlopun ainoa ottelu pelataan sunnuntaina Samppalinnan palloiluhallissa, jossa ÅIFK saa vieraakseen hallitsevan mestarin HIFK:n. Turkulaisten kausi on alkanut pelkillä tappioilla, kun HIFK puolestaan on kirjannut tililleen pelkkiä voittoja.

ÅIFK on kuitenkin väläytellyt ajoittain ja päävalmentaja Ulf Andersson odottaa joukkueen pelin parantuvan, kun sairastuvalta saadaan lisää leveyttä rinkiin. Myös kauden alkumetreillä joukkueeseen liittynyt Maarja Pöldver parantaa koko ajan ja virolainen pääsee joukkueeseen koko ajan paremmin sisään.

– On vielä hiukan epäselvää kuinka paljon suomea ja englantia hän ymmärtää. Hän tekee kuitenkin yksinkertaisia maaleja ja on ehdottomasti vahvistus meille, Andersson sanoi Åbo Underrättelserin mukaan.

Pöldverin ohella ÅIFK:n maalinteosta suurimman vastuun kantavat Matilda Bäcklund ja Anna Harri. HIFK:ssa maalintekovoimaa löytyy laajalla rintamalla, alkukauden tehokkain on ollut kuitenkin tuttu nimi eli Linda Cainberg.

Joukkueet kohtasivat kauden avauksessa Helsingissä ja HIFK oli tuolloin selkeästi parempi maalein 35-17. Aivan parhaassa iskussaan mestareiden peli ei kuitenkaan ole alkukaudesta ollut. Sekä Spartaa että BK-46:tta vastaan HIFK joutui tiukoille, mutta käänsi kummankin pelin vahvalla rutiinillaan väkisin edukseen.

Ottelu Turussa alkaa sunnuntaina kello 16.00.

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!