HIFK nousi voittoon Dickenistä

HIFK vei nimiinsä sunnuntaisen SM-sarjan kärkikamppailun nousemalla toisella jaksolla selkeään voittoon Dickenistä.

Ottelun ensimmäinen puoliaika eteni kauttaaltaan tasaisena. Dicken kävi alussa kolmen maalin johdossa, mutta muuten ero ei kahta maalia enempää ollut missään vaiheessa. Taukoa Pirkkolassa vietettiin Dickenin yhden maalin johdossa.

Tasaisissa merkeissä mentiin pitkälle myös toista jaksoa ja vielä 18. minuutilla lukemat olivat tasan 19-19. Tästä HIFK alkoi kuitenkin hivuttautua karkumatkalle ja oli kymmenen minuuttia myöhemmin kiskaissut eron viiteen maaliin ja ottelu oli sillä selvä.

Kymmenellä maalilla Dickeniä kurittanut Silja Borgarsdottir Sandelin nappasi ottelun vakuuttavimman pelaajan tittelin.

– Tulimme hyvin keskittyneenä otteluun, meillä oli hyvät treenit ennen ottelua ja kaikki olivat hyvin valmistautuneet otteluun. Dicken on vastustaja, jota vastaan pelaamme usein. Hyvän puolustuksemme ansiosta pääsin useamman kerran kontraamaan. Erittäin hyvä ottelu meiltä joukkueena, Borgarsdottir Sandelin sanaili tyytyväisenä.

Komea voitto oli 500-päisen yleisön edessä veti HIFK-luotsi Birgitta Lindholmin hiljaiseksi.

– Pää on aika tyhjä, sama koskee varmaan pelaajiakin. Iso kiitos Dickenille erittäin hienosta tapahtumasta. Olemme erittäin iloisia kahdesta pisteestä, Lindholm tiivisti.

Dickenin päävalmentaja Jani Vaskola antoi täyden tunnustuksen vastustajalle.

– Kova ottelu, joka kääntyi lopussa HIFK:n hyväksi. Meillä oli lopussa haasteita viimeistelyssä. Pelaajista Tove Salokivi ja Anna Lindahl onnistuivat mainiosti tänään. HIFK pelasi hyvää puolustuspeliä ja se ratkaisi ottelun, Vaskola myönsi.

HIFK:n voiton myötä tilanne sarjan kärjessä on todella kutkuttava, sillä kolmikko HIFK. SIF ja Dicken on tasapisteissä 12 pelatun ottelun jälkeen.

– Keväästä tulee kaikille tiukka, Lindholm ennakoi.

Dicken – HIFK 22-28 (13-12)

Yleisö: 520

Erotuomarit: Christian Westerlund – Jan Rönnberg

Maalintekijät:
Dicken: Lindahl Anna 7, Salokivi Tove 5, Böckelman Carolina 2, Gammals Jessika 2, Lillqvist Betina 2, Ahlroth Alexandra 1, Genberg Martina 1, Lindholm Anna 1, Näräkkä Annika 1
HIFK: Borgarsdottir Sandelin Silja 10, Cainberg Linda 4, Jääskeläinen Annamari 4, Kulju Lotta 4, Byman Carolina 2, Salenius Amanda 2, Väyrynen Ida 2

Ulosajot:
Dicken: Böckelman Carolina 1, Gammals Jessika 1
HIFK: Voipio Annu 2, Väyrynen Ida 1

Varoitukset:
Dicken: Gammals Jessika 1, Böckelman Carolina 1
HIFK: Byman Carolina 1, Cainberg Linda 1, Kulju Lotta 1

LähiTapiola-tähdet:
*** Borgarsdottir Sandelin Silja, HIFK
** Björkqvist Matilda, HIFK
* Salokivi Tove, Dicken

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk