HIFK puristi toisella jaksolla ohi SIF:n

SIF ja HIFK kävivät lauantaina tiukan taistelun pisteistä SM-sarjan kärkipään ottelussa. Ratkaisu nähtiin vasta viimeisen viisiminuuttisen aikana ja pisteet matkasivat lopulta mestari-HIFK:n matkaan viiden maalin erolla.

Vierailija HIFK aloitti ottelun terävämmin ja otti nopeasti 3-0-johdon. SIF heräsi kuitenkin nopeasti ja oli tasanumeroissa jo 4-4-tilanteessa. Tämän jälkeen edettiin erittäin tasaisissa merkeissä aina taukoon saakka. Ote oli hienokseltaan siuntiolaisilla, mutta taukonumerot 12-11 jättivät kaiken vielä avoimeksi.

Toisella jaksolla tahtipuikko siirtyi vähitellen HIFK:n haltuun ja 17. minuutilla ero oli ensi kertaa sitten ottelun alun vieraiden hyväksi kolme maalia. SIF ei kuitenkaan antanut periksi ja vajaa viisi minuuttia ennen loppua eroa oli vain kaksi maalia. HIFK:n Ida Väyrysen kolme perättäistä maalia ratkaisivat kuitenkin ottelun vieraille.

SIF valmentaja Marcus Sjöstedt oli pettynyt lopputulokseen.

– Liian paljon teknisiä virheitä hyökkäyspäässä, Sjöstedt kuittasi lyhyesti.

HIFK;n valmentaja Birgitta Lindholm otti pisteet puolestaan vastaan ilolla.

– Tyytyväinen olen saatuun kahteen pisteeseen. Peli voimistui ottelun edetessä, SIF oli hyvä vastus ajatellen Eurooppa-otteluita. Roos pelasi hyvin, mutta meidän pelaajamateriaalimme oli monipuolisempi, Lindholm totesi.

SIF – HIFK 22-27 (12-11)

Yleisömäärä: 160

Maalintekijät:
SIF: Elin Sjölund 6, Madeleine Lindholm 5, Linda Olin 4, Carolina Rehnberg 4, Maria Jukola 1. Emilia Valkamo 1, Janica Tallqvist 1
HIFK: Linda Cainberg 9, Ida Väyrynen 5, Silja Borgarisdottir-Sandelin 4, Lotta Kulju 4, Annamari Jääskeläinen 3, Amanda Salenius 1, Victoria Berg 1

Varoitukset:
SIF: Emmi Perovuo, Madeleine Lindholm, Janica Tallqvist
HIFK: Annamari Jääskeläinen, Cecilia Forsman, Linda Cainberg

Ulosajot:
SIF: Emmi Perovuo, Janica Tallqvist
HIFK: Cecilia Forsman, Linda Cainberg, Ida Bruun x2

LähiTapiola-tähtipelaajat:
*** Linda Cainberg, HIFK
** Charlotta Roos, SIF
* Ida Väyrynen, HIFK

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä SolidSportilta vain 9,90€/kk!