SIF voitti paikalliskamppailun

SIF:n vahva toinen puoliaika toi voiton paikalliskamppailussa BK-46:tta vastaan. SIF piti pisteet kotonaan lopulta 23-15 (10-11).

Kauden viimeistä otteluaan ennen kauden päättävää kyynärpääleikkausta pelannut Pamela Degerman oli heti iskussa ja kiskaisi vasurillaan BK-46:n neljä ensimmäistä osumaa. Ellen Voutilainen ja Maria Barck kuitenkin vastasivat yhtä lailla SIF:n puolelta ja ottelun ensimmäinen puoliaika oli odotetun tasainen. Molemmilla oli paikkoja myös lisämaaleihin, mutta SIF-vahti Roosa Pentinen ja BK-46:n tuore maalivahtivahvistus Ana Radojevic torjuivat vahvasti. Sirja Lassinharjun viime sekuntien maalilla tauolle mentiin BK-46:n maalin johdossa.

Toisen puoliajan alussa SIF sai Madeleine Lindholmin maaleilla napattua pienen hajuraon ja siuntiolaisten puolustus ja Penttinen pitivät BK:n kahdessa maalissa ensimmäisen 20-minuuttisen ajan. Sinä aikana SIF oli repäissyt jo kuuden maalin johdon eikä BK-46 saanut kunnollista loppukiriä enää aikaiseksi. Näin SIF piti pisteet kotonaan. Voitosta huolimatta SIF sai hieman jobinpostia ottelussa, kun Anna-Mi Weurlander loukkaantui ottelun ensimmäisellä puoliajalla.

SIF:n päävalmentaja Harry Wikström oli luottavainen, että joukkue pystyy kääntämään pelin edukseen toisella puoliajalla.

-. En ollut huolissani vaikka olimme tappiolla ensimmäisessä erässä, koska pääsimme koko ajan hyviin maalintekopaikkoihin. BK ei antanut mitään ilmaiseksi ja pelasi hyvin, juuri niin kuin olimme ajatelleet. Min loukkaantuminen ensimmäisessä erässä oli meille suuri takaisku ja puolustuksemme oli tämän jälkeen kovin sekava. Erätauko tuli meille hyvään aikaan ja toiseen erään saimme hyvää liikettä. Hauskaa, että yleisöä oli mukavasti paikalla, Wikström kertasi ottelua.

Ottelun ratkaisuhetkillä isoon rooliin maaleillaan noussut Lindholm muisti ottelun jälkeen myös maalivahti Penttistä.

– Ensimmäisessä erässä hermoilimme aika lailla ja teimme hätiköityjä ratkaisuja. Annoimme BK:lle liian paljon tilaa hyökkäyspäässä, mutta onneksi Roosa torjui monta palloa. Olisimme voineet auttaa häntä enemmän puolustuksessa. Toisessa erässä Roosa torjui vielä paremmin. Pelimme rauhoittui, löysimme paremmin tilaa ja laitoimme pallot paikoista maaliin.

BK-46:n päävalmentaja Thomas Holmberg oli ensimmäisen puoliajan esitykseen tyytyväinen, mutta myönsi toisen jättäneen parantamisen varaa.

– Ensimmäinen puoliaika oli naisilta oikein hyvä. Pelasimme niin kuin meidän pitääkin. Toisessa erässä tekniset virheet kasaantuivat ja vedot lähtivät liian aikaisin. Meidän olisi pitänyt pelata maltillisemmin, sen sijaan teimme nyt hätiköityjä ratkaisuja. Roosa Penttinen pelasi maalissa hienosti ja Siuntio pääsi karkuun. Ana pelasi meidän maalissa hienon ottelun. Puolustuksemme alkoi perutella jolloin Siuntion oli helppo laittaa pallot maaliin.

SIF-BK-46 23-15 (10-11)

Maalintekijät
SIF: Lindholm Madeleine  8, Barck Maria 7, Voutilainen Ellen 4, Lindholm Sofie 2, Skoglund Sanni 1, Ratilainen Linda 1
BK-46: Degerman Pamela  6, Holmberg Emilia 5, Lundqvist Lina 2, Lassinharju Sirja 1, Kullberg Jannica 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Lindholm Madeleine SIF 3
Barck Maria SIF 2
Degerman Pamela BK-46 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
SIF: Ratilainen Linda 1 x 2 min, Voutilainen Ellen 1 x 2 min
BK-46: –

Erotuomarit: Roth Magnus – Tillan Niko

Yleisöä: 227

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk