SM-sarja pyörähtää käyntiin viikonloppuna

Naisten SM-sarja käynnistyy viikonloppuna, kun perjantaina pelataan yksi peli ja sunnuntaina loput kaksi.

SM-sarja on muuttunut täksi kaudeksi, kun mukana on kuusi joukkuetta. Viime kauden sarjasta Atlas ja ÅIFK ovat jääneet pois ja tällä kaudella mestaruudesta taistelevat Dicken, HIFK, BK-46, GrIFK, KyIF ja SIF. Joukkuemäärän muutoksen takia myös pelijärjestelmää on rukattu täksi kaudeksi. Kaudella 2018-19 runkosarja pelataan nelinkertaisena ja pudotuspelit pelataan neljän joukkueen kesken.

Kausi starttaa Helsingistä, kun HIFK ja GrIFK kohtaavat kauden avausottelussa perjantaina. Joukkueet ottivat tuntumaa toisistaan jo Suomen Cupissa, jonka HIFK vei nimiinsä selvästi 32-12. GrIFK:hon täksi kaudeksi palannut Carolina Bökelman odottaa haastavaa ottelua.

– Meillä on ollut nyt paljon ihmisiä poissa flunssa-aallon takia, mutta katsotaan. Tulee olemaan aika mielenkiintoinen matsi ja odotan sitä innolla.

Neljästi mestaruuden peräkkäin voittanut Dicken lähtee kauteen hieman muuttuneena, kun usea viime vuosien luottopelaajista ei jatka joukkueessa ja puolet joukkueesta on muuttunut.  Tulevana kautena nähdäänkin hieman nuorentunut Dicken. Joukkue osoitti kuitenkin olevansa vahva, kun se voitti Suomen Cupissa Pickala HD:n selvästi 27-17.

Muutoksia on ollut myös KyIF:n joukkueessa, kun joukkueen kokoonpanosta kolmasosa vaihtui tälle kaudelle ja näin valmennuskolmikolla Tomas Mecklin, Sebastian Aarnio ja Matilda Björkqvist on kova työ saada pelin eri elementit toimimaan heti kauden alussa.

SIF saa mahdollisuuden ottaa revanssi cupissa jatkoajalla hävityn pelin jälkeen, kun SIF ja BK-46 kohtaavat tällä kertaa Siuntiossa. Cupin ottelussa BK-46 pystyi puristamaan kotikentällään maalin voiton, joten varmasti jälleen mielenkiintoinen kamppailu joukkueiden kesken on tulossa.

SM-sarjan tulevat ottelut:
Pe 14.9. kello 18.30 HIFK-GrIFK, Helsingin Urheilutalo
Su 16.9. kello 17.00 SIF-BK-46, Folksam Arena
Su 16.9. kello 17.30 KyIF-Dicken, Kirkkonummen halli

Naisten maaottelut FIN-FAR 4.4. ja 5.4.

Kaikki SM-liigan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk