HIFK aloitti kauden voitolla

HIFK ja GrIFK avasivat SM-sarjan kauden 2018-19 perjantaina. HIFK aloitti kauden 28-21 (14-9)-voitolla.

Joukkueet kohtasivat toisensa aiemmin viikolla Suomen Cupin ottelussa ja tuolloin HIFK vei pelin nimiinsä 19 maalin erolla 32-13. GrIFK oli selvästi tappiosta sisuuntunut ja tällä kertaa nähtiin tasaisempi koitos, mutta pisteet menivät kuitenkin HIFK:lle.

Ensimmäinen puoliaika oli hyvin aaltonainen ja kummallakin joukkueella oli omat etsikkoaikansa. Ottelun alkuminuuteilla näytti siltä, että HIFK karkaa jälleen selvään voittoon repäisten neljän maalin johdon Linda Cainbergin sihdin löydettyä kohteensa jo heti kauden avauksessa. GrIFK kairasi itsensä kuitenkin takaisin peliin mukaan Greta Wirénin maaleilla ja nousi maalin päähän. Seuraavaksi HIFK iski kuitenkin neljän maalin putken, johon GrIFK vastasi taas kolmella peräkkäisellä osumalla. Loppu oli jälleen HIFK:n ja lopulta eroa oli tauolle lähdettäessä helsinkiläisille viisi maalia.

Wirénin vahva vire jatkui heti toisen puoliajan alussa ja Grani kavensi taas eron kahteen, jonka jälkeen joukkueet soutivat edestakaisin 2-3 maalin erolla, kunnes jakson puolivälissä HIFK repäisi ja pääsi kasvattamaan kuuden maalin johdon. GrIFK-luotsi Sam Kihlstedt reagoi nopeasti ja otti aikalisän, mutta sekään ei auttanut, kun HIFK eteni lopulta 28-21-voittoon

Voitosta huolimatta HIFK:n päävalmentaja Rostislav Grinishin ei ollut tyytyväinen omiensa esitykseen.

– Tämä oli peli oli selvästi lievä pettymys. Teimme aivan liikaa virheitä perusasioissa. Peli oli ailahtelevaa, mutta voitto on tietysti aina hyvä. Toivottavasti opimme jotain tästä pelistä, Grinishin mietti.

Kihlstedt oli sen sijaan positiivisemmalla päällä, vaikka löysikin vielä parannettavaa.

– Selvä tasonnosto keskiviikkoon verrattuna. Sekä hyökkäys että puolustus toimivat paremmin heti alusta asti. Liikuimme paremmin varsinkin hyökkäyksessä. Pelissä oli paljon positiivista, mutta vielä on tietenkin paljon töitä tehtävänä.

Ottelun parhaana palkittu Cainberg löysi päävalmentajan tavoin pelistä parannettavaa.

– Teimme liikaa virheitä tänään, parannettavaa jäi paljon. Grani taisteli tänään ja oli hankalampi vastus kuin keskiviikkona.

HIFK-GrIFK 28-21 (14-9)
Maalintekijät
HIFK: Linda Cainberg 10, Sara Jäntti 5, Inka Jäntti 3, Kathlen Ax 3, Ella Holopainen 2, Petra Gostowski 2, Ida Väyrynen 1, Anna Vinogradova 1, Annamari Jääskeläinen 1

GrIFK: Greta Wirén 8, Carolina Rehnberg 8, Matilda Ohvo 2, Linnea Harms 2, Alexandra Karsten 1

LähiTapiola-tähtipelaajat
Linda Cainberg HIFK 3
Greta Wirén GrIFK 2
Sara Jäntti HIFK 1

2 min ulosajot sekä pelistä sulkemiset
HIFK: Ida Väyrynen 1 x 2 min, Sara Jäntti 1 x 2 min
GrIFK: Carolina Rehnberg 1 x 2 min, Greta Wirén 1 x 2 min

Erotuomarit: Tapani Kuri – Krister Illman

Yleisöä: 96

Kaikki SM-sarjan ottelut Livenä HandisTV:stä!

Koko kausi 79€ tai kuukausikannattajana 9,90€/kk